Första svenska förlusten mot Luxemburg någonsin!

ERKs Grillan Grillfors. Bild: Privat

Luxemburg spelade bra och hade en gameplan som passade det regniga vädret och där de utnyttjade Sveriges misstag.

I det våta underlaget sparkade Luxemburg mycket boll och där Sverige fumlade med bollen eller inte kunde kontra i det halkiga underlaget. Sverige försökte förändra spelet men lyckades inte få till det, men fick försvara sig i stort sett hela matchen.

Sveriges trycktes bakåt i nästan samtliga klungor och lyckades förlora fem inkast i rad i andra halvlek. Bollen kom ut i bästa fall långsamt från ställklungorna eller lösklungorna, och de svenska backarna kunde inte prestera någonting. Tim Johansson och Erik Arvidsson, förstärkningarna i mitten, vidrörde knappt bollen. Då spelfördelaren sparkade bollen till Luxemburg under större delen av matchen, utan synbara positiva fördelar för Sverige.

Luxemburg ledde efter första halvlek med 3-0 och man trodde att Sverige skulle komma igång i andra halvlek, men det hände inte! Sveriges försvar var bra och inkasten var okay i första halvlek men sen hände något i andra halvlek då även inkasten började fungera sämre.

Sverige utnyttjade inte sina chanser, där bland annat var en missad straffspark och en bra spelsekvens, där Uthalven och spelfördelaren bröt igenom och passade till backen Erik Arvidsson som bara var en halvmeter från att göra ett försök. Den spelsekvensen hade kunnat vänt matchen till Sveriges fördel. Där missade Sverige 10 poäng sammanlagt ☹

Luxemburg gjorde en hyfsad insats, mot Tjeckien sist, de släppte in fyra försök (20 poäng) i första halvlek och förlorade till sist 36 – 7 när Tjeckien tog in hela bänken tidigt i andra halvlek.

När Sveriges grupp i Europa Cupen nått halvvägs har Tjeckien 10 poäng, Ungern 5, Sverige och Luxemburg 4 samt Lettland 1. Sverige har svårt att vinna gruppen efter den här förlusten, då de måste slå både Ungern borta och Tjeckien hemma för att nå upp till 15 poäng. Alltså de måste göra minst 4 försök mot bägge lagen och vinna bägge matcherna. Tjeckien räcker det för att vinna och göra 4 försök för få 15 poäng eller vinna över Sverige och då är de klara vinnare i gruppen. Ungern och Luxemburg har också en teoretisk chans att vinna gruppen.

Sverige – Luxemburg 0–13 (0-3)

Lämna ett svar