Första segern för HFF!

Victoria Kjöraas två mål när Knivsta besegrades. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF tog sin efterlängtade seger i damtrean borta mot Knivsta IK efter en mycket bra insats och prestation.

– Nu gör vi det vi pratat om att visa hjärta i 90 minuter och inte slarva i defensiven, berättar en glad HFF tränare Henrik Norell. Tycker att vi genomför matchen på ett riktigt bra sätt. Vi visar grym inställning redan från start och ALLA är med och bidrar. Flera av tjejerna gjorde sina bästa matcher i Håbo tröjan.

HFF spelade den fotboll som dem kan i sina bästa stunder, varierat med fyndiga uppspel samt att de hotade hemmalaget med djupledsbollar och defensivt var det bra.

– Bakåt var vi stabila, hur stabila som helst och det kändes tryggt, berättar HFF-tränaren.

HFF skapade fler farliga målchanser och i 13:e minuten så hade Frida Rastas en boll som räddades på mållinjen och returen drar Matilda Erdhage till och bollen träffar underkant på ribban och studsar ut. Utdelningen skulle dock komma 10 minuter senare då Victoria Kjöraas gör 0-1 på en omställning. Knivstas farligaste målchans i första halvlek var på en hörna i 43:e.

– Vi går in i halvtid i ledning och pratar om att vi måste fortsätta att jobba och att vi måste få med oss mer folk i anfallen, berättar Henrik.

HFF får en bra start på andra halvlek och utökar sin ledningen till 0-2 i 57:e minuten, återigen så är det Victoria Kjöraas som håller sig framme. Sedan blir det lite nervös på slutet då hemmalaget reducerar till 1-2 genom Julia Wallén på straff.

– Båda lagen har sedan några halvchanser att göra mål. Men jag tycker att segern var rättvis, avslutar Henrik.

Knivsta IK – Håbo FF 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (23) Victoria Kjöraas, 0-2 (57) Victoria Kjöraas, 1-2 (73) Julia Wallén.

Publik: 33

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar