Första plumpen kom på Tegelvallen!

Stor besvikelse hos Jonathan Böckert och övriga i ESK. Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Enköpings SK åkte på första plumpen i herrtrean i en medioker bortamatch mot Heby AIF.

– En bra vår avslutades tyvärr med en sämre prestation och säsongens första förlust, konstaterar ESK-tränaren Martin Andersson.

Det blev en skakig och minst sagt svag sista match före uppehållet av ESK borta mot HAIF där spelet hackade betänkligt inledningsvis.

Foto: Kent Lundqvist

– Det startar stirrigt och ett dåligt spel smittade av sig tidigt på laget som kom in i någon form av stress, medger ESK-tränaren.

Under de första 10 minuterna av matchen turas lagen om att ge bort bollen till varandra och det var rent ut sagt en kass matchbild. Efter det så började det skapas chanser även om spelet inte var bättre.

Foto: Kent Lundqvist

I den 10:e minuten har Patrick Lundemo ett vasst avslut som tvingar hemmalagets målvakt – Jonas Hörnebro till en kvalificerad räddning. Ganska omgående så får hemmalagets Jonas Ahlin ett friläge ur en slumpmässig situation där bollen studsar fram till honom via ett ihop slag högre upp i banan, men Gustaf Persson i ESK målet räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är det oavkortat ESK som vaskar fram de hetare chanserna. 17:e är Lundemo framme på en andraboll efter en bra slagen frispark, men avslutet går över, 19:e skickar Joakim Pettersson iväg en missil från knappa halva plan som träffar ribbkrysset så det dånar över Tegelvallen, 27:e kombinerar ESK snyggt i offensiv box där Chester Castelaw får ett bra läge i vänsterinnerposition, men Hörnebro räddar,

Foto: Kent Lundqvist

35:e Carl Söderberg nickar en bra slagen frispark av Alexander Persson Njie precis över, i den 41:a har Chester en ny chans att ge ESK ledningen, men missar.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det finns och skapas tillräckligt med chanser för att vi skall vara i ledning efter 45 spelade minuter, vi borde gjort något mål, medger ESK-tränaren.

Inledningen av den andra halvleken går till hemmalaget som på sin tredje heta chans i matchen, och förövrigt den sista, lyckas göra 1-0. På en omställning kommer ESK defensiven fel i sina positioner och det straffar inbytte Baban Nouri som i fritt läge överlistar Persson i ESK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Man ser nu att ESK verkligen vill, jobbar för det och sliter för att åstadkomma ett tryck på hemmalaget. Det lyckas dock inte då man inte har prestationerna på plats gällande passningsspel eller positionsspelet, vilket gällde båda lagen.

Foto: Kent Lundqvist

Den stora kvitteringschansen skulle komma ändå för ESK. Chester hittar fram med ett instick till Jonathan Böckert, som normalt sett är säkerheten själv, men Hörnebro blir matchvinnare med en snygg fotparad.

Foto: Kent Lundqvist

– Insatsen är det verkligen inget fel på i matchen där samtliga spelare gör jobbet och sliter i 90 minuter. Prestationen lämnade dock en del att önska och vad det beror på vet jag inte, men det som är viktigt nu är hur vi hanterar den här matchen. Vi går nu på en välbehövlig ledighet och kan sedan börja fokusera på nästa uppgift i början på augusti, summerar Martin som är nöjd med vårsäsongen.

Heby AIF – Enköpings SK 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (59) Baban Nouri.

Varningar: 2-0

Publik: 113

Bäst på plan: Domare Sandra Almkvist.

Övriga resultat & tabell >>>

3 Responses to Första plumpen kom på Tegelvallen!

Lämna ett svar