Första kvarten avgjorde på Fanna IP

Foto: Kent Lundqvist

Derbyt på Fanna IP mellan Fanna BK och Håbo FF avgjordes under den första kvarten.

Det var bäddat för ett kanonderby i solen på Fanna IP när FBK tog emot HFF i F13 serien i en match som spelades 3 x 25 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande HFF skulle ganska omgående ta kommandot och redan i den fjärde matchminuten kom 0-1 efter ett bra uppbyggt anfall på vänsterkanten.

Foto: Kent Lundqvist

FBK såg närmast chockade ut av den effektiva press som HFF satte på hemmalaget och ganska omgående så vinner man boll i offensiv box och gör 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Men knappa 10 minuter spelad var det dags igen. HFF sätter hög press på hemmalagets defensiv och vinner boll. In med den i boxen och där gör gästerna effektivt och bra 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

FBK höjer sig efter det baklängesmålet och får mer att säga till om, men sedan var det här med att hantera gästernas elakt effektiva press. Innan periodvilan så kommer en sådan situation och HFF kan se till att få med sig en ledning med 4-0 in i vilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden får hemmalaget bättre ordning i sina uppspel och det jämnar ut matchbilden. I mellanakten så blir det mer av ett ställningskrig där inget av lagen egentligen bjuder varandra på något att jobba med offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

18 minuter in i den andra perioden så skulle ändå HFF utöka sin ledning till 5-0 med ett välriktat lobb-skott från distans.

Foto: Kent Lundqvist

FBK avslutar perioden vasst och skapar en del heta chanser att reducera och ta sig in i matchen igen, men närmare än två rungande stolpskott kommer inte hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden blir det mycket FBK som trycker på för en reducering. Man kommer i våg efter våg av bra anfall, men HFF försvarar sig mycket bra.

Foto: Kent Lundqvist

Det bäddar också för kontringar och där är gästande HFF vassa och kommer till ett par bra chanser att utöka sin ledning, men ett bra målvaktsspel och bra hemdrag gör att man länge och väl håller 0-5.

Foto: Kent Lundqvist

FBK vaskar under den sista delen av matchen fram två riktigt vassa chanser att spräcka nollan, men istället så åker man på en omställning och HFF kan fastställa slutresultatet till 0-6.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK – Håbo FF 0-6 (0-4,0-1,0-1)

Lämna ett svar