Första hemmaförlusten för ESK

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK gjorde en ganska slätstruken insats och föll hemma mot Visby/Roma i hockeyettan. Matchen slutade 2-4 (2-2, 0-2, 0-0) och ESK:s tränare Robert Kimby tyckte inte att hans lag var på tårna från start.

-Visby/Roma var mer laddade och påslagna i en väldigt udda match med en massa utvisningar. Så klart surt att förlora i vår hemmaborg men vi var inte riktigt där och det var långt ifrån någon toppinsats.

Gästerna tog ledningen efter 3:04 och knappt fyra minuter senare kom 0-2 i spel fem mot fyra. ESK tog en timeout och bjöds sedan in i matchen då V/R drog på sig ett matchstraff efter en checking to the head. Powerplay i fem minuter följde för ESK och där  gick man i kapp målmässigt genom mål av Hampus Wallin och Tobias Smids.

Två raka mål från V/R i numerärt överläge satte på nytt ESK i trubbel under mittperioden. Trots  spel i powerplay vid fyra tillfällen fick man inte till någon reducering och det var uppförsbacke inför det som kom att bli matchens sista period. Där fick ESK tidigt chansen i spel fem mot tre men effektiviteten saknades.

– Visby/Roma var bättre i powerplay, helt klart. Vi blir lite passiva och ineffektiva i den spelformen under andra och tredje perioden, analyserar Kimby.

Gotlänningarna tycktes spela på resultatet under slutronden och försvarade sig skickligt. ESK var det spelförande laget men kom aldrig riktigt nära målmässigt. Att ta ut målvakten i jakten på reducering under slutminuterna  blev aldrig aktuellt.

-Nej, det var lite av en balansgång då vi ju skulle ta in ett tvåmålsunderläge och samtidigt riskera att släppa in ett mål till. Målskillnaden kommer att bli viktig och när vi inte vann tekningarna och inte kändes på topp körde vi på i spel fem mot fem.

ESK förlorade för andra gången i rad men Kimby känner ingen oro.

-Visst, det här var andra raka förlusten men vi har ju annars inlett seriespelet starkt med många vinster. Vi behöver dock komma upp ett snäpp, närmast nu hemma mot Hudiksvall. Gäller att bli mer noggranna på isen och det krävs rejälare tag överlag.

 

Enköpings SK -Visby/Roma  2-4 (2-2, 0-2, 0-0)

Mål,
Första perioden: 0-1 (3:04) Mikael Adamsson, 0-2 (6:56) Zane Jones, 1-2 (12:29) Hampus Wallin, 2-2 (15:52) Tobias Smids.

Andra perioden: 2-3 (3:16) William Erenrot, 2-4(8:26) Christian Hägg .

Skott: 28-23 ( 5-9, 12-10, 11-4)

Utvisningsminuter, ESK : 16 minuter. Visby/Roma: 49 minuter.

Publik: 310.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar