Första hemmaförlusten för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: I elfte spelomgången åkte Enköpings SK på sin första nollpoängare för säsongen på Enavallen när IFK Stocksund gästade.

I och med förlusten missade ESK ett gyllene tillfälle att gå upp på kvalplats.

-Hårda bud och fantastiskt surt, säger en sammanbiten Mikael Lindqvist, tränare i ESK.

Resultaten under lördagen gick för toppstriden verkligen ESK:s väg med förlust för tabelltvåan Karlberg och oavgjort hemma för serieledarna Hudiksvall. Ypperligt läge därmed att skaffa ett kanonläge inför de två sista matcherna men när slutsignalen ljöd på Enavallen var det hängande huvuden på hemmaspelarna. Gästerna avgjorde kampen på straff i 89:e minuten.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi kan ju inte göra mål, igen. Spelmässigt tycker jag vi gör det bra och skapar lägen från kanterna och centralt men får inte in bollen. Helt sjukt, suckar Lindqvist.

På en regnvåt matta skapade ESK tillräckligt i första halvlek för att få till ett ledningsmål. Emeh Izuchukwu hade det första i 13:e minuten men fick inte på någon träff i upplagt läge. Jonatan Häll (bäst i ESK) hade två bra avslut, men fick se skotten täckas undan av motståndare.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skapade mer, mycket genom Danilo Al-Saed,  men var inte effektiva och i 45:e minuten kom i stället kallduschen. Vänsterbacken Mikael Tuhkanen halkade olyckligt och Stocksund fick fritt fram ned mot kortlinjen. Efter inspel och avslut från nära håll kunde Ömur Pektas peta in returen fram till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

För övrigt lagets enda farlighet under första halvlek där ESK hade ett stort bollinnehav.

Efter tio händelsefattiga minuter i andra halvlek såg ESK ut att  koppla greppet på nytt och det blev bättre spets i offensiven. I 68:e minuten gav det också utdelning. Ibat Yonis spelade in från höger och Jonatan Häll jobbade fram bollen till Danilo Al-Saed som säkert placerade in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu låg hemmaledning i luften och bara ett par minuter senare hade Mikael Tuhkanen ett vasst avslut strax utanför. ESK fortsatte föra spelet men det här var inte hemmalagets eftermiddag och i 89:e minuten kom avgörandet. En snabb omställning gav Alexander Andue  friläge med straffspark som följd.

Foto: Kent Lundqvist

Samme man var sedan säker från elva meter och Stocksund kunde hålla undan under tilläggsminuterna där Jonatan Häll prickade stolpen och Emeh nickade utanför i bra läge.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi ville ju vinna och gick för tre poäng i slutet av matchen. Då blir det ibland kontringar och där blev vi straffade. Det här var inget roligt alls, säger ESK-tränaren.

Två matcher kvar och nästa helg ställs ESK mot IFK Lidingö på bortaplan. Vinst är ett måste om chansen till åtminstone kval ska leva kvar. ESK ligger på tredje plats i tabellen på samma poäng som tvåan Karlberg, men med sämre målskillnad.

-Blir en tuff match och Lidingö har ju vunnit några matcher på sistone. Nu hänger ju också lagen bakifrån på, avslutar Mikael Lindqvist.

Bilder från matchen finns på vår facebooksida under dagen.


Enköpings SK-IFK Stocksund 1-2 (0-1
)

Mål, 0-1 (45) Ömur Pektas, 1-1 (68) Danilo Al-Saed, 1-2 (89) Alexander Andue.

Varningar: 2-2.

Publik: 50.

Lämna ett svar