Första halvlek fällde ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK föll med 1-5 (1-4) i träningsmatchen hemma mot Tyresö FF där första halvlek fällde avgörandet.

En ganska förväntad matchinledning där TFF är det boll förande laget och vi får mest jobba med förflyttningar och gå på omställning. TFF gör tidigt 0-1 efter att snappat upp en för kort hemåt passning, strax efter kvitterar vi till 1-1 genom en mycket fin genomskärare av Sargonia Salaka till Ina Burström som är klinisk i sitt avslut, berättar tränare Tomas Karlsson.

Sedan är det TFF som dominerar händelserna och går upp till en 4-1 ledning i ht.

– Ett par bjudningar från oss men samtidigt välförtjänt av ett mycket skickligt TFF. Vi positionerar om till andra halvlek och gör det betydligt bättre, vi får upp lagdelarna högre upp och får fast spelet i yta 2-3 under längre perioder vilket vi tar med oss, menar Tomas.

Hur vill du summera matchen och lagets insats samt prestation?

– Lite ringrostigt generellt men en bra genomkörare mot en mycket bra motstånd, vi luftar en hel del spelare och hade en intressant provspelare med (Jessica Nordling) som spelade central mf och gör det mycket bra, henne ser vi gärna mer av. -5,  snö och snålblåst är kanske inte det roligaste att spela fotboll i men det är skönt att vara igång och ny match i Gävle nästa helg, avslutar Tomas.

Enköpings SK – Tyresö FF 1-5 (1-4)

Målskytt ESK: Ina Burström.

 

Lämna ett svar