Första förlusten!

Bild: Wera Maurd

Damtrean: Ett blekt Bålsta IF fick inkassera säsongens första förlust borta mot Rosersbergs IK.

– Motivation slog klass skulle jag vilja säga, men klass är det inte heller idag. Vi hänger absolut med bakåt och vi täcker och hjälper varandra, berättar BIF-tränaren Thomas Maurd.

Det är jämn och tight fram till det är spelat knappa 17 minuter och då leder RIK med 5-4. Då kommer ett miniryck som gör att hemmalaget är i ledning med tre bollar och det håller dem in i halvtidsvilan.

– Vi är på tok för snälla och ärliga idag och när vi täcker ner deras skytte så fick vi inte till vändningarna utan blev gående upp i anfall. Framåt så, nää inget att skryta med. Ingen fart och för snabba avslut utan att få till det, konstaterar Maurd.

I den andra halvleken så reducerar BIF snabbt, men sedan rinner matchen ifrån laget och RIK kan tillslut vinna med klara 10 bollar.

– De gånger vi kommer till lägen så är vi rädda för att missa. Antingen tappar vi bollen eller skjuter rakt på deras målvakt. Vi har dessutom 30 tekniska fel på 60 minuter, det är verkligen inget som man vill skriva hem om, menar Maurd som avslutar:

– Vi tar nya tag, glömmer detta och kommer igen nästa helg då Rimbo kommer på besök. Då hoppas jag att dagens match är ett minne blott. Linda Glarke gör det hon ska i målet då hon kommer in efter ca: 10 minuter, men får ingen hjälp idag.

Rosersbergs IK – Bålsta IF 24-14 (10-7)

Målskyttar BIF: Mikaela Kvarnefalk 5, Malin Lohela Karlsson 2, Helene Granath 2, Tilda Karlberg 2, Viktoria Hummelstedt, Emelie Källström, Elice Holmberg.

Tabell & resultat >>>

Lämna ett svar