ESK Hockey föll tungt.

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey fick inkassera säsongens första förlust under ordinarie matchtid borta mot Strömsbro IF.

ESK inkasserade sin femte förlust på sex försök mot mardrömsmotståndaren SIF.

– Vi kom inte in i matchen som vi ville och agerade passivt under första halvan. Det tog för lång tid innan vi hittade rätt och det kostade i den här matchen, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Det var SIF som startade matchen bäst och efter ett virrigt agerande i ESK defensiven så kan Martin Naenfeldt göra 1-0 bakom Pontus Hagman redan efter 1,28. Det tar dock bara 50 sekunder så kan ESK kvittera till 1-1 efter att Robin Nilsson följt med upp i en kontring och trycker in pucken bakom John Morelius i hemmakassen.

Hemmalaget får sedan chansen att spela fem mot fyra, men ESK klarar ut det hela och i svansen på den utvisningen så får Daniel Andersson ett jätteläge att göra 1-2, men Morelius räddar. Det blir sedan ganska svängigt och det böljar mest, det skapas en het chans och den kommer med dryga 9 minuter spelat då Andersson får en ny chans framför mål, men även denna gång räddar Morelius.

Det fortsätter att svaja i matchen och mitt ett skede där inget egentligen händer kommer ett skott från ingenstans av hemmalagets Nicklas Strid som går via stolpen i mål till 2-1 med 12:45 spelat. ESK jagar sedan en kvittering men hemmalaget hålla ganska bekvämt hålla undan och rättvist behåller ledningen in i periodvilan.

– Som sagt så är vi alldeles för passiva i den här matchen och ger bort initiativet, konstaterar Fagerlund.

Den andra perioden startar lite lugnare än den första perioden. Den första chansen får vänta till det är spelat 2,30 då Jesper Cederberg får ett läge i slottet, men Morelius räddar. Matchbilden är ganska krampaktig med två lag som vill mycket, men lyckas med ganska lite. Det är dock hemmalaget som precis som i den första perioden som för matchen.

ESK spelar bra defensivt och bjuder inte på något för hemmalaget att jobba med och så även när man får spela fyra mot fem. Spelet med puck lämnar dock en hel del att önska för ESK som inte skapar något som kan kallas kvalificerad målchans. Med 13,25 spelat får ESK chansen att spela fem mot fyra och då kvitterar Niklas Rigelius till 2-2 ur en snäv vinkel.

Med dryga 18 minuter spelat så har Gustav Lindberg ett jätteläge att ge ESK ledningen, men avslutet går i stolpen och ut igen. Omgående så tappar ESK pucken i offensivzon och hemmalagets Johan Eriksson får ett friläge och kan göra 3-2 vilket står sig in i periodvilan.

– Vi jobbar oss in i matchen efter halva perioden och det är verkligen synd att de får göra det där ledningsmålet då jag tycker att det tippat över till vår fördel, menar Fagerlund.

ESK startar den tredje perioden riktigt bra och parkerar i offensivzon med bra spel. Det skapas också ett par riktigt bra chanser, men Morelius fortsätter att spela stabilt och räddar hemmalaget från ett tidigt baklängesmål. Den stora ESK dominansen renderar i att hemmalagets nya tränare Kristoffer Eriksson väljer att ta en timeout med 5,28 spelat.

Det hjälper inte för ESK fortsätter att dominera i spelet och tillslut så kostar det också en utvisning för hemmalaget med 7,07 spelat. Den chansen tar inte ESK hand om och SIF kan ganska enkelt klara ut det hela. ESK fortsätter att spela bra i fem mot fem och med dryga 12 minuter spelat tvingas Morelius till en kvalificerad räddning.

Med 13,12 spelat av perioden så åker ESK på en mycket märklig utvisning, men det klarar ESK ut och kan nu trampa på för en kvittering. Så blir det dock inte! Istället så åker man på en kontring och hemmalaget kan döda matchen när Martin Naenfeldt gör 4-2 med knappa 3 minuter kvar att spela. ESK chansar i slutet med att ta ut Hagman i målet för spel sex mot fem och skapar ett visst tryck, men istället för reducering så fastställer hemmalagets Jesper Åhlen-Hedenström slutresultatet till 5-2 i öppen kasse.

– Vi får helt enkelt ta med oss att vi inte kan ge bort halva matchen som vi gör ikväll. Det var en bra tredje period och känslan var att om vi fått in en kvittering så kunde vi fått med oss alla poäng från den här matchen. Nu var vi inte tillräckligt effektiva och det kostade oss här i sista perioden, avslutar ESK-tränaren.

Strömsbro IF – ESK Hockey 5-2 (2-1,1-1,2-0)

Skott: 25-28 (11-6,8-10,6-12)

Period 1: 1-0 (01:28) Martin Naenfeldt, 1-1 (02:28) Robin Nilsson, 2-1 (12:45) Nicklas Strid.
Period 2: 2-2 (34:07) Niklas Rigelius, 3-2 (38:59) Johan Eriksson.
Period 3: 4-2 (57:07) Martin Naenfeldt, 5-2 (58:46) Jesper Åhlen-Hedenström.

PIM: 8 (2:4:2) – 8 (2:4:2)

Lämna ett svar