Första bortasegern för FBK.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK tog säsongens första bortaseger i Damtrean mot Knivsta IK.

Det var dock hemmalaget som kom ut starkt under den första delen av matchen.

– De ligger på och man ser tydligt att de har pratat om hur de skall sätta hög press första kvarten. Vi har också pratat om hur vi skall stå emot deras offensiv och ha tålamod, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

Efter 10 min så tar FBK över spelet och spelar fyndigt.

– Vi skapar 5-6 hörnor i första halvlek och har ett par farliga lägen som deras målvakt gör riktigt bra räddningar på.

Det skulle komma en utdelning på det fina spelet straxt före halvtidsvilan och det på straff. Upprinnelsen till straffen är att Maja Olsson lurar bort hemmalaget ytterback genom att tunnla henne och gå förbi. Hon blir sedan fälld i nästa läge av en av hemmalagets mittbackar. Straffen sätter Ida Lundén behärskat i den 42:a minuten, och FBK går in till halvtidsvilan i ledning med 1-0.

I andra så börjar FBJ riktigt bra, men efter ca:15 minuter får KIK ett övertag, men FBK var ruggigt stabila defensivt. FBK avgör matchen i slutskedet av matchen med ett hårt långskott av Mariam Doham som målvakten tippar i stolpen och sedan tillbaka på målvakten och in i mål till 0-2.

– Idag spelade åter igen riktigt bra fotboll bra offensiv och ruggigt trygga i försvarsspelet. Sedan är det riktigt kul att vi håller nollan. Det var dessutom första bortasegern för säsongen, avslutar FBK-tränaren.

Knivsta IK – Fanna BK 0-2 (0-1)

Målen, 0-1 (42) Ida Lundén, 0-2 (87) Mariam Doham.

Varningar:
Publik:

Lämna ett svar