Första borta för FBK.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Idag spelar Fanna BK sin första bortamatch för säsongen och då står IK Franke för motståndet.

FBK som fått lite av en mardrömsstart på den nya säsongen som nykomlingar i Herrtrean. Tre raka hemmamatcher har slutat med tre förluster och 3-12 i målskillnad. Det talar sitt tydliga språk om vart problemet ligger. Man kan tala hur mycket som helst om att man ”vill” vara det spelförande laget och ha mycket boll, men allt startar med en solid och stabil defensiv om man vill vinna matcher och ta poäng.

– Vi har några skador som gör det lite ovisst hur vi tar oss ann den här matchen. Jag känner till Franke väl och har tanke på hur vi ska spela mot dem. Franke är ett bra lag och är favoriter att vinna serien men de har som oss gått trögt här i början. Sedan gäller att få ihop det på matchen också, säger FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

Det som absolut har saknats i de tre inledande matcherna är deltagande och viljan att skita ned sig i spelet utan boll. Alla har inte varit beredda att ta det ansvar och jobb som krävs på den här nivån och det räcker med att enstaka spelare inte gör det så är det torsk på den här nivån. Att springa med boll offensivt verkar dock inte vara några problem.

Skall FBK ha någon som helst chans att börja vinna matcher så är det nog i den endan man får börja och sedan addera på det offensiva spelet.

– Mot Sala visste vi hur de skulle spela, att de ville vinna boll och sätta den i djupled direkt och tryckte på att ha tålamod med boll och inte chansa bort passningar men vi gjorde precis tvärtom. Om vi är hängivna till det taktiska dispositionen och förstår att vi behöver vara påkopplade under 90 min och tar vara på våra chanser så är jag säker på att vi kommer ta poäng. Just nu missar vi frilägen och motståndarna gör mål på halvchanser, avslutar FBK-tränaren.

Matchstart: IK Franke vs Fanna BK 13:00 på Råby IP 3

Övriga matcher och tabell >>>

Lämna ett svar