Formsvagt Loket vann!

Foto: Kent Lundqvist

Ett formsvagt Lokomotiv Grillby IBK hittade en väg att vinna hemma mot Midas IBK och hänger därmed på i toppen av Herrtvåan.

Det var ett reducerat Loket som inte alls är i form som kom till match med en brakförlust i bagaget mot MIKBK och man fick det jobbigt i den första perioden hemma mot ett piggt spelande MIBK.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet lämnade en hel del att önska och gästerna kunde ganska enkelt hålla Loket utanför skottsektorn. Endast fem skott hittade fram på mål i första perioden och det var inget direkt hetta i dem skotten.

Foto: Kent Lundqvist

Det var istället gästerna som var vassast och de tar också ledningen rättvist med 8,59 spelat av perioden. Det är Robin Lindgren som gör 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan MIBK som skapar de hetare chanserna och det är tur att Emil Ekström i Lokets mål hög presterar och ser till att det bara är 0-1 när lagen går till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är verkligen skarpt läge för oss efter den första perioden där vi är för svaga i spelet med boll och inte alls tar de initiativ som behövs för att hitta fram till målchanser, det blev ett par väl valda i periodvilan, medger Lokets-tränare Peter Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden vaknade Loket till och fick spelet att flyta bättre och det tar bara 19 sekunder så var det kvitterat. Det är på en omställning som Tobias Metzner hittar Rikard Posta och han vickar in 1-1 bakom gästernas burväktare – Mattias Skog.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så radar Loket upp chanser och den bästa har Jonatan Hillerstig på en frislagsvariant som ger öppet mål, men han får ingen ordning på avslutet som går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det gästerna som återtar ledningen. Johannes Andersson tar upp bollen offensivt och sätter in den på Viktor Haeger Sjöström som trycker in 1-2 bakom en utlämnad Ekström i Lokets mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så är det mycket nära att MIBK utökar sin ledning där Robin Lindgren missar öppet mål från högerkanten och en friställd Andreas Larsson skjuter över.

Hemmalaget tar sedan över initiativet i matchen. Jonas Davidsson har en dubbelchans att kvittera, men Skog räddar två gånger om. Det hela renderar dock i en utvisning som kommer att kosta för gästerna. Kalle Nissén är skoningslös från sin backplats när han dundrar upp 2-2 i krysset med 13,53 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är slut så skulle Loket ta ledningen i matchen för första gången. Det är Jimmy Boberg Lunell som lägger en boll på mål där Rikard Posta förtjänstfullt står framför Skog och ser till att han inte ser bollen smita in i mål till 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Den första delen av tredje och sista perioden blir ganska händelsefattig. När MIBK drar på sig en utvisning med dryga 10 minuter spelat så kommer ett, vad vi tror, matchavgörande. I svansen på spelet fem mot fyra utökar Loket sin ledning. På en omställning landar bollen hos Johan Alveus som med ett kliniskt avslut gör 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar dock bara 41 sekunder så har MIBK gjort match av det här igen. På en kontring så gör Robin Lindgren 3-4 på egen retur efter att Ekström svarat för en jätteräddning på det första avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

MIBK jagar sedan en kvittering men Loket kan med ett uppoffrande spel reda ut det hela och ta tre sköna och viktiga poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kan komma tillbaka efter den stora förlusten senast med 4-15 borta mot Sandviken. Vi är verkligen inte i form just nu så uppehållet kommer lägligt för oss, men det är alltid skönt att vinna matcher, avslutar Kokocha som ger sitt lag beröm för sin insats i matchen.

Lokomotiv Grillby IBK – Midas IBK 4-3 (0-1,3-1,1-1)

Skott: 28-21 (5-5,15-6,8-10)

Målen,
Period 1: 0-1 (08:59) Erik Gustafsson.
Period 2: 1-1 (20:19) Rikard Posta, 1-2 (25:05) Viktor Haeger Sjöström, 2-2 (33:53) Kalle Nissén, 3-2 (37:32) Jimmy Boberg Lunell.
Period 3: 4-2 (52:21) Johan Alveus, 4-3 (53:02) Robin Lindgren.

Publik: 101

Spelarbetyg Loket:


Kalle Nissén


Jonas Davidsson


Emil Ekström

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar