Formstarkt motstånd i Västerås?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK som vägrar att förlora i herrtrean ställ idag mot ett Västerås IK som kommer med två raka utan förlust.

ESK har inte sedan forntider startat en säsong så bra som man gjort s2018 och detta trots att man inte så här långt kunnat matcha full styrka.

Hur har veckans förberedelser har varit efter dramasegern hemma mot Märsta IK?

– Över lag så har moralen i gruppen varit mycket bra och vinsten mot Märsta har ju eldat på lite så klart. En känslomässig berg och dalbana där vi har sådan kontroll i första halvlek för att i andra släppa in två snabba mål och gripas av panik, och sedan omsätta det till en seger ger så klart gruppen en härlig känsla, berättar tränare Martin Andersson.

Vad har ni talat om inför den matchen?

– VIK har letat lite efter en passande modell vad jag förstått och mixtrat med en trebackslinje som inte har fungerat och spelar nu med fyra där bak. Vi har ju nu Västerås anknutna till laget så jag har fått information om VIK plus att jag sett dom ett par gånger själv, säger Martin.

Vad kommer krävas för seger?

– Som alla matcher så gäller det att i första hand försöka kopiera det vi är bra på under så långa perioder vi kan, och i det, se upp med motståndarnas styrkor, menar Martin.

Vad vet ni om motståndet?

– Vi vet att det finns några starka spelare från högre divisioner som det gäller att anpassa sig efter, framförallt deras forward. Sedan får vi se ifall vi kommer försöka att stoppa bolldistributionen till honom/dessa eller ha många spelare på rätt sida… det visar sig, avslutar Martin.

Matchfakta:
Västerås IK vs Enköpings SK, Herr div.3, 5:e omgången.
19:00 på Solid Park Arena.

Senaste mötet med VIK.
26/8-2017 4-0 vinst till ESK på bortaplan.

Nyheter i truppen:
Fortfarande har ESK Mohammed Ibrahim och Bruno dal Monte som inte är aktuella sedan tidigare. Andreas ”Tosse” Larsson är på bättringsväg, men har inte kommit i gång i full träning ännu (Tar nog en till två veckor till). Frågetecken även på Erik Kvernplassen som gjorde illa lår/knä i onsdagens match med andra laget. Hugo Östlund Rödlund har dragits med en översträckt vrist ett par veckor, men har tränat så gott han kunnat. Gustaf ”Gurra” Perssons knä verkar också vara på bättringsväg. Så man kan säga att truppen är hyfsat intakt mot föregående match.

Sagt om motståndet:
VIK har haft en skakig inledning på säsongen där dem bla. släppte in hela 7 mål i de två första omgångarna. Har repat sig en smula efter det och kommer till kvällens match med två raka utan förlust.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar