Formstarkt EHF ställs mot tabellettan!

Foto: Kent Lundqvist

Ett formstarkt Enköpings HF åker i dag för att spela borta mot serieledande VästeråsIrsta HK i damernas div.1.

Senast lagen drabbade samman i Idrottshuset så var EHF bra med i första halvlek, men gör ”bara” fem mål i andra och blir mer eller mindre överkörda. Det var då det, nu är EHF på spåret och med en accelererande formkurva skall det idag kunna bli andra bullar.

Åter igen en tuff match mot absolut det bästa laget i serien så här långt. Vi har haft en bra vecka och kommer så väl förbereda som vi kan vara, gnuggat lite på anfallsspelet och förberett oss för vad VIHK kan hitta på denna gång, man vet aldrig vilket lag dem ställer upp med och dem ändrar ofta spelsystem under matcherna. Brukar vara roliga matcher och det hoppas vi på även denna gång, berättar tränare Ken Hornö.

I VIHK spelar två fd. EHF profiler: Emilia Lövstad och Emma Ingvarsson. Emma som lämnade EHF till den här säsongen gjorde 7 mål i det första mötet lagen emellan och vi på lokalsport fick ett par ord med henne inför dagens match.

Foto: Kent Lundqvist

Jo det har varit kämpigt och är fortfarande det, min nya vardag med jobb och handboll på denna nivå är något helt annat. Däremot är det jätteroligt. Jag önskar såklart att det skulle gå bättre och få mer speltid i högsta serien men det kommer. Jag bara kör på och försöker blicka framåt, berättar Emma.

Ni går som tåget i div.1, förklaring?

Ja i div.1 går det som på räls, verkligen jätteroligt, vi är många från a-laget som är med samtidigt som u-laget är väldigt duktiga, de är unga och extremt hungriga. Det är jättekul, säger Emma.

Hur går tankarna inför dagens match?

Det är såklart väldigt speciellt att möta Enköping, som alltid. Att spela mot sitt gamla lag och sina gamla lagkamrater är svårt för hjärtat, men också väldigt roligt. Jag hoppas att det blir en bra match lagen sinsemellan, Enköping höll sig kvar länge förra matchen vi möttes i Enköping och dessutom är de på uppgång. Det blir säkerligen en fartfylld match med mycket fart. Det hoppas jag på, avslutar Emma.

Matchfakta:
VästeråsIrsta HK vs Enköpings HF, Dam div.1 norra: 16:e omgången.
15:00 i Bombardier Arena C.

Senaste resultat EHF vs IVHK:
16-40 (11-16) förlust 19:e november.
Läs mer om den matchen >>>

Nyheter i truppen:
Matilda Widén & Hanna Strömberg åter i laget.

Sagt om motståndet:
Tabelettan är ett U-lag till Elitserielaget (SHE) VästeråsIrsta HF med en hel drös bra spelare att ta av. Mestadels så brukar det vara lovande juniorer ihop med A-lagsspelare som behöver matchning av någon anledning.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar