Formstarkt EHF behöver poäng!

Skyttedrottningen Frida Haraldsson blir viktig mot Strand. Foto: Kent Lundqvist

Ett formstarkt Enköpings HF behöver vinna idag hemma mot tabellfyran Strands IF om laget vill klara nytt kontrakt i div.1 utan att kvala.

De två senaste åren har Strand fått åka hem från Enköping med tremålsförluster och det är något som behövs upprepas för tabelläget är numera ganska kritiskt för EHF med 8 omgångar kvar att spela av säsongen.

En som verkligen är i praktslag och har varit över en lång tid i EHF är skyttedrottningen Frida Haraldsson som leder lagets interna skytteliga med 75 mål, 16 av 18 har hon gjort på straff. Hon säger så här om dagens match och formen.

Ja, det har gått bra för min del. Jag har hittat en roll i laget denna säsong som passar mig väldigt bra. Vi har börjat hitta fler och fler småsamarbeten mellan oss i laget vilket bidrar till att vi sätter varandra i lägen. Precis som det ska vara i en lagsport som handboll! Vi har en riktigt bra känsla inför matchen imorgon. Strand är alltid roliga att möta. Det är ett bra lag med några riktigt farliga spelare vi får se upp med. Vi kommer med ett självförtroende från de senaste matcherna där vi har hittat en trygghet i både vårt anfallsspel och försvarsspel. Vi vet vad som krävs av oss för att vi ska få till en bra match. Alla poäng är viktiga nu, men vi är också medvetna om att vi möter 4 topplag i rad nu (inräknat Nacka i förra omgången), och fokus ligger inte på resultatet utan att vi bibehåller den trygghet i spelet som vi byggt upp.

Tränare Ken Hornö håller med om att dagens uppgift blir tuff.

Ja, Strand blir ju ingen lätt uppgift, men spelar vi lika bra som senast så finns det möjligheter. Gäller för våran del att vara noggranna i försvarsspelet och utnyttja alla spelare i anfallsspelet, något vi har tränat mycket på de senaste veckorna, hoppas på att trenden håller i sig då alla som spelade anfall senast gjorde mål.

Matchfakta:
Enköpings HF vs Strands IF, Dam div.1 norra: 15:e omgången.
13:00 i Idrottshuset.

Senaste resultat EHF:
28-31 förlust borta mot Nacka HK 21:a januari.

Nyheter i truppen:
Inga rapporter.

Sagt om motståndet:
Tabellfyra med häng på en Allsvenskkvalplats.
Tumba HBK på direktplats till Damallsvenskan och med IK Bolton på kvalplatsen, 1p före Strand. Vill spela på en bra defensiv med två bra målvakter i Clara Jonsäll och Frida Holmqvist och ställa om på vassa kontringar på den fruktade skyttedrottning i Maja Allgulander.


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar