Förlust på Gotland för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Första bortasegern får vänta: Enköpings SK fick se sig besegrade borta mot tabelltian FC Gute efter ett sent avgörande.

Det kom att bli en ganska jämn första halvlek med lite halvchanser för båda lagen. Det var dock ESK som öppnade matchen bäst och hade bollinnehavet under stora delar mot Gute som spelade långt, men hemmalaget avslutade starkt och i slutsekunderna så har Martin Silva en kanon som sitter klockrent i stolpen.

ESK startar den andra halvleken med ett bra anfall där Hugo Rödlund sätter in en bra boll på Jonathan Böckert som dock nickar över från ett läge nära mål. Kort därefter har Alexander Persson Nije ett kanonskott som går precis utanför.

Med knappa 10 minuter spelat så har Gute en jättechans att ta ledningen då Silva får öppet mål, men avslutet täcks bort av uppoffrade ESK spelare. Kort därefter så är det hemmalagets Anton Nygren som frispelas av Villiam Dahlström, men avslutet räddas av ESK-målvakten Jawad Mohammadi

Det skulle komma mer! Minuten senare så hittar Dahlström fram till Nygren igen och nu fäller ESK-målvakten Nygren och domare Jakob Lejonstad pekar på straffpunkten. Den straffen tar Dahlström, men Mohammadi räddar.

Nästa chans har ESK där Rödlund tar sig fram på vänsterkanten och sätter in bollen på en fristående Kevin Custovic som inte hinner på bollen. Hemmalaget fortsatte sedan att skapa de hetare chanserna och med 70 minuter spelat är det nära när Dahlström tar sig igenom, men avslutet går över.

Nu är det ESK som sticker upp och skapar en dubbelchans, men avsluten räddas av hemmamålvakten-Eric Lönn och täcks av hemmaförsvarare.

Det blev hemmalaget som skulle komma att avgöra. I den 88:e minuten så får Shafik Zzimula på en träff som går i mål till 1-0 via ribban mållinjen och ribban.

FC Gute – Enköpings SK 1-0 (0-0)

Mål, 1-0 (88) Shafik Zzimula.

Varningar:
Publik:


Lämna ett svar