Förlust i sista hemmamatchen!

Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt reducerat SK Elvan räckte inte till hemma mot tabellettan IF VP Uppsala.

– Först och främst så möter vi seriens bästa lag. Vi saknar dessutom en hel del spelare och det gjorde inte uppgiften lättare, så vi visste att detta skulle bli väldigt svår match, berättar SK Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Elvan jobbar och sliter bra under den första delen av matchen.

– Vi håller tätt i knappa halvtimmen, men sedan får vi inte bort bollen och ett bra inlägg och nick 0-1.

Det stannade inte där för innan halvtidsvilan så gör gästerna ett snyggt 0-2 av Gustaf Lange som kommer på en fint slagen frispark direkt i första krysset.

– Olyckan stannade inte där. Nicklas Malmfors drar framsida lår och vi flyttar ner Linus Bylin som mittback och in med Eric Forslund som är tillbaka efter ljumskskada. Snacket i halvtid är att kämpa för klubbmärket och inte vika ned oss.

Tyvärr räckte inte det snacket då 0-3 kommer direkt och följt av ett självmål till 0-4.

– Men vi viker inte ned oss. VP vill ösa på för att få bra målskillnad mot Fanna 2. Filip Berkefelt gör en hel del vassa räddningar och ser till att hålla siffrorna nere. Även Henrik Vilén gör en bra match på nya positionen som mittback. Det blir 0-5 men vi krigar för varandra tiden ut, avslutar Lygnegård.

SK Elvan – IF VP Uppsala 0-5 (0-2)

Målen, 0-1 (27) Oskar Nilsson, 0-2 (36) Gustaf Lange, 0-3 (47) Oskar Nilsson, 0-4 (56) Självmål, 0-5 (79) Martin Pousette.

Varningar: 1-0
Publik: 43

Lämna ett svar