Förlust i sexpoängsmatch för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK svarade för en bra match borta mot Rimbo IF i Damettan men det räckte ändå inte till poäng.

Det vill sig inte för ESK som gör en bra match borta mot RIF, men får ändå inte med sig poäng.

– Tungt, tungt! Vi gör efter förutsättningarna en bra insats men som så många gånger denna säsong får vi inte med oss några poäng, säger ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Det var en bra första halvlek som ESK förde och tog också rättvist ledningen med 1-0 i den 24:e minuten genom Rebecca Sandbring. Det var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

– Vi börjar trevande första 10:e, men kommer in i matchen. Elvira drar en i ribban efter 18 min, någon minut senare kommer vi runt på höger kanten och Sandbring trycker in 1-0, Bra kontroll och frustration i Rimbo, konstaterar Karlsson.

I den andra halvleken kommer hemmalaget ut desperat och mer aggressivt vilket stressade ESK. Det skulle också ge en tidig utdelning. I den 50:e minuten så gör sin vana trogen Michaela Johansson mål på ESK som betyder 1-1 och nu var det darrigt i spelet.

ESK jobbade på och slet för att få med sig en poäng, men det skulle inte gå lagets väg denna gång heller. I den 67:e minuten så trycker Johansson in 2-1 på en hörna. ESK jagar sedan Rimbo för att kvittera och har också bud i slutskedet, men hemmalaget håller undan och får med sig alla tre poängen.

– 1-1 i 50:e efter att Jonna räddat första läget. Inget skönspel, men mycket hjärta och lungor på en blöt lerig och långhårig plan Vi släpper en markering på hörna och 1-2 är ett faktum och väldigt surt. Ny kraftsamling och 3-backslinje sista 17 min. Den stora chansen på stopptid med en frispark från straff-områdes linjen, den smiter precis utan för och inga pinnar med oss hem. Känns förbannat surt och tycker vi var värda poäng. Nytt mittbackspar bland annat i Stephanie Paramio & Clara Lindvall som gör det väldigt bra, avslutar ESK-tränaren.

Rimbo IF – Enköpings SK 2-1 (0-1)

Målen, 0-1 (24) Rebecca Sandbring, 1-1 (50) Michaela Johansson, 2-1 (67) Michaela Johansson.

Varningar: 0-1
Publik: 87

Lämna ett svar