Förlust i premiären!

ESK nådde inte hela vägen i premiären. Foto: Anders Löfgren

Enköpings SK räckte inte riktigt till i premiären hemma mot Sandvikens IF där spelet med boll sviktade.

– Skönt att premiären är avklarad. Nu är vi igång och vet vart vi står och vad vi behöver jobba vidare med i både spelet och fysen. Jag tycker dock att ett oavgjort resultat hade varit på sin plats i den här matchen., menar tränare Lovisa Delby.

ESK fick lite av en mardrömsstart på matchen då gästande SIF gör 0-1 redan efter 9 minuter, ett uppspel på högerkanten och ett inlägg som ESK inte får bort och istället så kan Klara Spångberg peta in ledningsmålet bakom en chanslös Kaisa Nilsson i hemmamålet.

Foto: Anders Löfgren

Efter målet så vaskar ESK fram ett par bra lägen, men är får dåliga i de avgörande passningarna vilket gör att man inte får till några riktigt heta chanser i offensiv box. Det var också något som var signifikativt för hela matchen, svagt passningsspel av hemmalaget.

Foto: Anders Löfgren

Gästerna var betydligt vassare i det spelat och flyttade både sig själva och bollen bra vilket gav ett rejält spelövertag och det är också mycket nära 0-2 i slutskedet av halvleken då SIF har en nick i bra läge framför mål går precis över Ribban.

– Tycker vi hanterar baklängesmålet bra och fortsätter att jobba på och de första 15-20 minuterna av halvleken är mycket bra, säger Lovisa.

ESK gör dubbla byten i halvtid och båda defensiva byten. Det gör att hemmalaget tappar organisationen för ett tag och det kostar. Ett missförstånd om vem skall göra vad ger Gloria Douglas fritt fram och hon lobbar iskallt in 0-2 bakom en utrusande Nilsson i ESK målet.

Foto: Anders Löfgren

Det var nu uppförsbacke för ESK som inte alls lyckas få fram något vidare hot offensivt där Kajsa Hall Wistling slet som ett djur, men var tillsynes alldeles för ensam och blev också ett lätt byte för SIF defensiven. Från ingenstans så blixtrar ESK till med timmen spelad, Julia Lindström hittar ut med en bra passning till Sofie Hedengren på högerkanten och hon slår ett perfekt inlägg till en fristående Hall Wistling som nickskarvar bollen i mål till 1-2.

Foto: Anders Löfgren

Det är också mycket nära en kvittering minuten senare då samma Hedengren är loss på högerkanten, men denna gång kommer inte Hall Wistling på bollen. Det var egentligen den enda riktiga målchansen under den sista halvtimmen för hemmalaget, det är istället närmare 1-3 där Nilsson i hemmamålet får briljera med några högoktaniga räddningar vilket gör att matchen slutar 1-2.

– Vi orkar inte flytta fram här i slutet för att sätta press på SIF, vi har under matchens gång alldeles för mycket avbränningar på jobb i onödan som vi fick betala för här i slutet av matchen. Vi får dock svar på att vi absolut behöver jobba vidare med uthålligheten om vi skall orka i 90 minuter, avslutar Lovisa.

Enköpings SK – Sandvikens IF 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (9) Klara Spångberg, 0-2 (47) Gloria Douglas, 1-2 (60) Kajsa Hall Wistling.

Varningar ESK: Frida Östberg.

Spelarbetyg ESK:


Kajsa Hall Wistling


Ina Burström


Kaisa Nilsson/Frida Östberg

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar