Förlust i omstarten för ESK

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Enköpings SK hade siktet inställt på ett positivt trendbrott hemma mot IFK Österåker i fotbollstvåan.

Så blev icke fallet och man föll tämligen klart på Enavallen.

-Efter en stark inledning tappar vi spelet och släpper in Österåker i matchen, säger coachen Marcus Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett taggat ESK som gick på offensiven direkt och man fick en drömstart med ledningsmål redan i fjärde matchminuten. En dubbelchans renderade i en hörna som anfallaren Linus Zetterström mötte med pannan fram till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Litet övertag sedan för ESK men sedan började det hacka spelmässigt och gästerna kom in mer och mer i matchen. I 22:a minuten kom kvitteringen efter en rörig situation nära ESK-målet. Man fick inte undan bollen trots lägen och duktige anfallaren Andreas Räisänen kunde peta in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Fyra minuter före halvtid var Linus Zetterström på vippen att komma igenom men istället slog Österåker om på en kontring som för enkelt friställde Räisänen och 1-2 var ett tungt faktum.

Foto: Kent Lundqvist

-Tycker vi har kontroll på händelserna fram till deras kvittering. Men sen blir det blir individuella misstag och självförtroendet finns inte där, säger ESK-tränaren

Foto: Kent Lundqvist

ESK inledde andra halvlek rappt och Alan Naib och Micael Tuhkanen hade båda bud på utjämning men sedan dröjde det till i slutminuterna innan nästa målchans dök upp.

Foto: Kent Lundqvist

Österåker vann närkamperna och tog hand om andrabollarna inför ett alltmer uttänjt hemmalag med stora avstånd mellan lagdelarna. På centrala mittfältet kom ESK till korta och gästerna kunde därifrån diktera villkoren spelmässigt.

Foto: Kent Lundqvist

-De hade  tre centrala mittfältare och vi två. Vi ville att en av våra forwards skulle droppa ned i banan och understödja , men det fungerade inte riktigt, säger Karlsson.

Det kändes som bara en tidsfråga innan 1-3 skulle komma och i 72:a minuten avgjordes kampen. Ett inspel från vänster nära kortlinjen gick hela vägen till bortre stolpen där Jonas Wallstenius fastställde slutresultatet upp i nättaket från nära håll.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen hade sedan varsitt bud på ytterligare nätkänning. Inhopparen Geroud Hassane fick det hetaste men nicken från nära håll på övertid gick rakt på gästernas keeper.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi hade ett nytt spelsystem enligt 4-4-2 och har inte arbetat in det ännu. Nu måste vi samla oss och blicka framåt, ny match redan på onsdag borta mot Arlanda, avslutar Marcus Karlsson.

Enköpings SK-IFK Österåker  1-3 (1-2)

Mål, 1-0 (4) Linus Zetterström, 1-1 (22) Andreas Räisänen, 1-2 (42) Andreas Räisänen, 1-3 (72) Jonas Wallstenius.

Varningar: 1-1

Publik: 211

Lämna ett svar