Förlust för ESK Bandy!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy föll i den andra omgången av Supertrean med 3-8 ( ) borta mot SIF Norrtelje BF B.

Vi gjorde en okej match, men förlorade mot ett bättre lag, konstaterar Marcus Björklund.

ESK kom till spel med 1 avbytare till den här matchen mot hemmalagets 4 avbytare. Första halvlek svänger fram och tillbaka, men det är hemmalaget som gör 1-0 efter kvarten spelat och har en del press på ESK. Då svarar ESK med att kontra in kvitteringen till 1-1.

Där känns det som att vi får lite övertag och vi skapar en hel del hörnor som resulterar i att vi gör 2-1, berättar Markus.

Sista tio är det lite avvaktande spel, men hemmalaget lyckas glida igenom och kvittera till 2-2 och sedan även trycka in 3-2 via en hörna, ett skott som styrs in via en klubbträff på rusande spelare.

Överlag en bra halvlek där vi känner att vi är med och skapar bra med chanser, säger Markus.

Andra halvlek börjar spelas på ospolad is efter att ismaskinen slutat fungera. Norrtelje kommer ut och sätter full press direkt och efter några olyckliga sekvenser lyckas hemmalaget göra tre snabba mål under de första 15 minuterna. Efter den kallduschen får ESK lite bättre grepp om matchen, men Norrtelje lyckas ändå göra 7-2 på en hörna innan ESK reducerar till 3-7. I slutskedet av matchen när ESK jagar fler mål rinner hemmalaget igenom på ett lyft och fastställer slutresultatet till 8-3.

– Första halvlek spelar vi riktigt bra men en olycklig start på andra förstörde kvällens chanser.  Tröttheten tar ut sin rätt på en ospolad trög åkt is när man inte har tillräckligt med avbytare. Sen ska man berömma Norrtelje,  det märks att dem kommer från div.2, bollen spelas igång snabbt och det är bra med fart på alla spelare, summerar Marcus.

SIF Norrtelje BF B – ESK Bandy 8-3 (3-2)

Målskyttar ESK: Robert Skoghall, Stefan Jansson, Stefan Rydberg
Matcher och serien >>>

Lämna ett svar