Förlust för ERK i SM semifinal 1.

ERK föll i SM semi. Foto:Kent Lundqvist

Enköpings RK gjorde det bra men föll i första SM semifinalen mot favoriten Vänersborg med 8-26 (5-19)

Damerna i Enköpings RK spelade bra mot Vänersborg och inledde matchen med ett tufft spel där det mesta av spelet var mellan 22 meters linjerna, mitt på planen. Bägge lagen spelade tight defensivt och hade det svårt att forcera motståndarnas försvarslinje.

Efter cirka 20 minuter bröt Vänersborg den jämna matchen, så långt, genom en snygg genomspringning och tog ledningen. Vänersborg spelade väldigt bra under en period och fick till ett försök till strax efter första försöket och ledde då med 12-0.

ERK kom tillbaka innan halvtid med ett försök av Tove Viksten. Tyvärr så fick Vänersborgs duktiga nummer 15, landslagsspelare Minonna Nunstedt för stort utrymme vid flera tillfällen under första halvlek som hon utnyttjade väldigt effektivt och utökade ledningen ytterligare en gång till innan halvtid, 19-5 till Vänersborg.

Första halvlek var en jämn tillställning där det var mycket ställningskrig där lagens duktiga spelare lyckades bryta mönstret och göra poäng.

Annons

Den andra halvleken blev en repris av första halvlek där Emma Skagerlind inledde med att slå in en straff till ställningen 19-8. Matchen stod sen och vägde under hela andra halvleken där Vänersborg fick till ytterligare ett försök i slutminuten och matchen slutade 26-8.

Enligt tränare Proos så tyckte han att ERK var minst lika bra som Vänersborg, om inte bättre, men ERK lyckades inte få hål på Vänersborgs tighta försvar och att ERK saknar den offensiva kraften att göra de viktiga poängen i en tight match som den mot Vänersborg.

Inför match 2 i Vänersborg får damerna slippa på lite detaljer och försöka lista ut hur de ska kunna göra fler poäng. 18 poängs övertag till Vänersborg är inte omöjligt att ta igen!

 

Lämna ett svar