Förlust för EHF i svängig match.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF såg ut att gå mot en fullpoängare i handbollstvåan men gästande Spånga HK vände och fick sista ordet efter en dramatisk avslutning i Idrottshuset.

-Det här känns fruktansvärt surt. Vi åker på två obegripliga utvisningar med minutens mellanrum mitt i andra halvlek. Fattar inte vad domarna tar dem för, säger en besviken Kent Söderlund, tränare i EHF.

Det blev som sagt en svängig match där EHF inledde starkast med tre raka mål. Spånga jobbade sig sakta men säkert in i kampen och mitt i första halvlek var ställningen 6-9 vilket föranledde en timeout från hemmalaget.

-Blev bättre fart på spelet igen sedan, tycker EHF-tränaren.

Efter bland annat två straffmål från Lovisa Wigh var EHF i ledning med 11-10 med sju minuter kvar av första ronden. Likaläge på tolv sedan när Spånga med tre raka mål småryckte och gick ifrån strax före paus. Reduceringen till 13-15 sju sekunder före halvtid kändes därför viktig och upptakten av andra halvlek kom att bli  EHF:s bästa period i matchen. Man höll Spånga mållösa i åtta minuter samtidigt som Vendela Tapper och Amelie Tapper skickade in två mål var från nio meter. Spånga drog på sig en utvisning och på den gjorde EHF 3-0 fram till 20-16 med tio minuter spelade.

-Trodde vi skulle kunna gå ifrån ytterligare i det läget men lite senare kommer ju utvisningarna som ställer till det, säger Söderlund.

När spelet i numerärt underläge var avklarat hade EHF tappat försprånget och ställningen var 20-20.  Söderlund begärde ny timeout och effekten blev på nytt positiv.

-Tycker vi åter får till det spelmässigt och kan gå ifrån igen. Lite tråkigt bara att vi inte  får det att flyta hela matchen. Blir också svårare när de punktmarkerar Vendela Tapper i andra halvlek.

EHF gick fram till 24-22 men sedan kom en ny dipp och med två minuter kvar var det underläge med två bollar. Nora Sagström reducerade till 25-26 och tack vare snygga räddningar av en storspelande Jessica Anshage i målet  fick hemmalaget två tillfällen att rädda oavgjort i slutsekunderna. Det gick dock inte och därmed noterades EHF för femte förlusten i seriespelet.

-För bråttom i slutskedet och vi är inte tillräckligt kalla med bollen där. Nej, vi är på det hela taget för ojämna i vårt spel med toppar och dalar. Stundtals ser det ju mycket bra ut när vi vågar  gå för fullt i anfallsspelet men det är också en massa tekniska fel som drar ned helhetsintrycket, säger Kent Söderlund som ger plus till Jessica Anshage och Vendela Tapper.

Enköpings HF-Spånga HK   25-26 (13-15)

Mål, EHF: Vendela Tapper 5, Amelie Tapper 5, Nora Sagström 4, Lovisa Wigh 3, Lisa Jansson 3, Agnes Åkerman 2, Elin Berggren 2, Agnes Landström.

Mest mål, Spånga: Ebba Kjellberg 7, Alma Cleve 7.

Utvisningar: 2-2

Publik: 215

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar