Förkrossande seger för EHS!

Matilda Widén tillbaka efter långtidsskada. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HS kravlade sig över degraderingsstrecket efter en förkrossande hemmaseger med 36-11 (19-5) över Falu HK.

Det var ett EHS som kom till start med två säsongsdebutanter i försvarsresen och linjespelaren Matilda Widén samt supermålvakten Josefin Sand.

Foto: Kent Lundqvist

Riktigt kul att se båda i match igen efter långtidsskada (knä) på Matilda och ett uppehåll på Josefin, konstaterar tränare Ken Hornö.

Ja någon match blev det inte mycket av, EHS är för bra helt enkelt för sina gästande motståndare. Efter en trevande inledning på ett par minuter så lossnade det med målskyttet och hemmalaget sprang ifrån till hela 11-1 med knappa tolv minuter spelat. Det var riktigt bra defensivt där man svarade för bollstölder och hjälpte Josefin till enkla räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Ja vi fick tag i det bra defensivt och tar också betalt med bra kontringsspel, konstaterar Hornö.

Det blir en smula sämre fart på spelet under den sista delen av halvleken och det gör att det ”bara” är 19-5 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken fortsätter EHS att springa handboll och man får fortsatt bra träff defensivt och kontringsmålen ramlar in i strid ström.

Foto: Kent Lundqvist

Smolk i bägaren dock då Josefin Sand (19 räddningar) kommer fel i en situation vid en räddning och skadar foten. Hon får utgå med stora smärtor i foten och det var inte så konstigt.

Foto: Kent Lundqvist

Jag åkte och fick koll på skadan efter matchen och det visade sig att det är fyra frakturer i tårna. Jag skall ha gips nu i en vecka sedan skall jag på efterkontroll och i värsta fall är det operation som väntar, berättar Josefin.

Resterande av matchen blir en transportsträcka mot slutsignalen och matchen slutar med en förkrossande 25 målseger för EHS som därmed kravlar sig upp på säker mark i tabellen.

Foto: Kent Lundqvist

Det är många som gör det bra idag och alla är med och bidrar till segern. Vi fortsätter att spela bra defensivt hela vägen och kul att se att vi fortsatt springer handboll hela matchen, berömmer Ken.

Matilda Widén var nöjd med den efterlängtade comebacken.

– Det kändes bra och det gick ganska bra, men det var framför allt kul att vara tillbaka i spel igen.

Enköpings HS – Falu HK 36-11 (19–11)

Målen, EHF: Alice Askebro 9, Kajsa Pihl 7, Dunja Moujeh 6, Sarah Westerberg 5, Matilda Widén 3, Fiona Wallén 3, Lovisa Skagerlind 3.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar