Förändringar i truppen för ESK!

Jonna Böckert ny målvakt från BK30. Foto: ESK

Damerna i ESK har i dagarna gjort klart med tre nya spelare, men även tappat tre tongivande spelare inför en ny säsong i Damettan.

Spelar rekrytering pågår i ESK Dam, 3 spelare klara och kommer fler i slutet av veckan.

Stephani Paramio från BK30. Foto: ESK

Spelarna som är klara är Jonna Böckert (MV) 20 år med 17 matcher i Elitettan och Stephani Paramio 25 år central mittfältare från Gideonsbergs IF som även spelat i BK 30 samt Josefin Sundström 24 år central mittfältare från Håbo FF.

Josefin Sundström från HFF. Foto: ESK

– Efter en tung säsong förra året så kände jag att jag ville testa något nytt innan jag bestämde mig för att kanske lägga skorna på hyllan. Jag jobbar i Enköping så det kändes mest naturligt att röra sig åt de hållet, och eftersom Fanna åkte ur div 2 så var ESK det enda som kändes intressant. Bestämde mig för att testa, och egentligen har det känts bra redan från början, men ville ändå inte ta något förhastat beslut. Förra veckan kände jag att jag aldrig kommer få veta hur det skulle gå om jag inte kör fullt ut, så jag bestämde mig för att skriva på, berättar Josefin.

Vad hoppas du på kommande säsong med ESK?

– Jag hoppas på att ta många kliv framåt i utvecklingen genom att spela med ett lag som har mer rutin. Det kommer självklart bli tufft och konkurrensen kommer vara stenhård, jag har ju trots allt endast spelat div 3 fotboll, men det motiverar mig bara ännu mer.

Klart är också att Ina Burström och Julia Lindström lämnar för seriekollegan Bollstanäs samt att Sargonia Solaka skrivit på för Triangelns IK.

Julia Lindström lämnar ESK. Foto: Kent Lundqvist

– Kommer sakna Enköping och laget såklart! När Max Andersson hörde av sig blev jag lockad att testa. BSK är ett bra spelande lag som satsar och vill mycket. Jag känner att klubbytet gett mig en nytändning och mer motivation till att satsa mer på fotbollen. Hoppas att jag efter den här säsongen utvecklats och blivit en bättre fotbollsspelare, berättar Julia Lindström.

Huvudtränare för ESK är ej löst , rekrytering pågår.

Lämna ett svar