För många misstag avgjorde när ESK föll mot GUSK.

Foto: Kent Lundqvist

Jonathan Böckert gjorde två mål mot Gamla Upsala SK i upplandsderbyt på Enavallen. Det räckte dock inte och ESK fick inkassera en ny förlust.

-Nej, tyvärr räckte det inte. Vi kunde vunnit den här matchen men gör för mycket misstag. Alla deras mål kommer ju på grund av det, säger Jonathan efter slutsignalen.

Efter en lite trevande och försiktig start från båda lagen kom första målet på Enavallen. Andreas Larsson, ESK:s mest kreative spelare, bröt fram centralt i 14:e minuten och hittade Jonathan Böckert fri till vänster i straffområdet. Som så många gånger tidigare var Böckert klinisk i avslutet och placerade in 1-0 vid bortre stolpen.

Åtta minuter senare var det kvitterat. En hörna från vänster hamnade vid bortre stolpen där Daniel Baban med kraft skickade upp bollen i nättaket. Hörnan föregicks av tveksamt agerande med bollen i hemmalagets backlinje. Därifrån fram till halvtid hamnade ESK i en spelmässigt rejäl svacka och GUSK hade kommandot, dock utan att skapa så mycket framåt.

Det gjorde man i stället omgående i andra halvlek. Bolltapp från ESK innebar spelvändning och friläge för gästerna men keepern Jawad Mohammedi avvärjde skickligt med en fotparad.

ESK var illa ute och det kändes som bara en tidsfråga innan GUSK skulle ta ledningen. Då kom repliken mitt i andra halvlek och på nytt var det Jonatahan Böckert som slog till. Dennis Botchey drev på fram högersidan, hittade Böckert med ett instick och så var det ny hemmaledning. Det var bud på 3-1 strax därpå där August Ahlin i GUSK-målet fick sträcka ut rejält för att rädda till hörna.

Glädjen efter ledningsmålet blev dock kortvarig, närmare bestämt i fem minuter. Då missade ESK i ett uppspel och drog på sig en frispark strax utanför straffområdet. Anton Hennig drog på med vänstern och bollen gick över eller igenom ESK:s mur in i mål.

-Det här blev felpassningarnas match för vår del. Tråkigt, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

Och felpassen från ESK haglade nu på planen och i 72:a minuten bjöds förre Håbo-anfallaren Jens Hägg på ett friläge som Jawad Mohammedi kunde mota. Hägg fick dock revansch och i nästa friläge efter hemmabjudning var han säkerheten själv fram till 2-3 i 80:e minuten.

ESK hade sedan ett rejält läge på kvittering med dubbla avslut och flipperspel i straffområdet i samband med en hörna i 89:e minuten. Närmare än så kom man dock inte och GUSK är på allvar inblandade i toppstriden efter elva förlustfria matcher. Spelmässigt var man också det bättre laget på Enavallen men hjälptes rejält till trepoängaren i och med ESK:s agerande med bollen vid upprepade tillfällen.

-Det blir tyvärr individuella misstag som avgör matchen. Vi bjuder ju på allt och det sprider osäkerhet på planen, säger Martin Andersson.

Enköpings SK-Gamla Upsala SK  2-3 (1-1)

Mål, 1-0 (14) Jonathan Böckert, 1-1 (23) Daniel Baban, 2-1 (65) Jonathan Böckert, 2-2(70) Anton Hennig, 2-3 (80) Jens Hägg.

Varningar: 2-3

Publik: 248

Lämna ett svar