”Fokuserar mest på hur vi kan utveckla våra spelare”

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK laddar på i sina förberedelser inför kommande säsong och är mycket nära en färdig trupp.

Det har långt ifrån varit optimala förutsättningar för en bra försäsong, men FBK har jobbat på och gjort det bästa av situationen inför kommande säsong.

– Just nu tränar vi fyra gånger i veckan och har ganska bra förutsättning att träna fotboll. Fram tills nu har vi haft dåliga förutsättningar eftersom vi inte har fått träna på IP då kommunen inte velat ploga plan. Vi har fått springa ute när vi har velat/och behövt utföra fotbollssektioner istället, berättar FBK-ledaren Fredrik Johansson.

Målsättningen att utvecklas på alla plan är svår att mäta när det inte går att match och utvärdera vart laget och individen i kollektivet står.

– Vi jobbar med att utveckla vårt eget spel och fokuserar mest på hur vi kan utveckla våra spelare. Vi har framförallt spelmässiga målsättningar. Det är lite tråkigt att vi inte kan spela träningsmatcher, då vi hade kunnat få lite svar på vart vi står spelmässigt och se mer konkret vad som vi framförallt behöver utveckla. Men vi kör på som vanligt och försöker ha bra och utvecklande träningar.

Det är mycket nära att truppen till kommande säsong är spikad och klar.

– Truppen ser bra ut då vi har fått in unga ambitiösa spelare som vill träna och utvecklas. Vi vill ha tre spetspelare som kan vara med och hjälpa både laget och våra unga spelare att ta steg och utvecklas. Vi har kontakt med bra spelare och har några på gång. Vi tror och hoppas att vi kan lösa det. Om vi får in de tre spelarna som vi har dialog med just nu så är vi klara med truppen och kommer inte ta in några fler, avslutar Johansson.

Lämna ett svar