Fokus på mycket rörelse och tålamod!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK som är obesegrad tabelletta i Damtvåan spelar idag sista matchen i serien innan juluppehållet hemma mot tabellfyran Wåhla IBK.

Det har dock varit en veckas förberedelser för EIBK som inte varit optimala inför denna omgång.

– Vi har haft en träningsvecka med otroligt många som varit sjuk och tvungna att sköta sina jobb. De som har varit med har gjort det bra med de förutsättningar vi haft. Räknar med att de flesta kryar på sig, har tagit med många spelare, vilket jag tror kommer att behövas för att orka i 60 minuter, berättar EIBK-tränaren Fredrik Andersson.

Vad vet ni om motståndet?

– Dålig koll på motståndet, de ligger ju fyra i tabellen, så det kommer bli tufft. De har ju en riktig poängspruta i Pernilla Andersson, så henne måste hålla koll på.

Vad kommer bli viktigt för att hålla förlustnollan intakt?

– Vi fortsätter med fokus på mycket rörelse och tålamodet. Får vi till bra rörelser och få tillslag och värderar bra när lägena kommer, så ska tre poäng bärgas till oss.

Hur ser det ut i truppen inför dagens uppgift?

– Enda ändringen som det ser ut just nu är att Keli Franks tar Linnea Lindbergs plats bredvid Kim Eriksson och Frida Millros Thorell, sedan är tanken att vi rullar runt på mycket folk för att alla småkrassliga spelare skall orka, avslutar Andersson.

Matchfakta:
EIBK vs WIBK, Dam div.2, omg:9.
16:30 S:t Ilianshallen.

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar