”Fokus på att tjejerna ska vara i så bra fysisk form som möjligt”

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Tiden talar för unga ESK om fortsätter jobba med utveckling inför kommande säsong.

Det råder inga som helst insatstvivel gällande ESK och deras ambitioner i försäsongsträningen.

– Vi har tränat på bra sedan jul. Just nu kör vi tre gemensamma pass plus ett individuellt fyspass, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Tiden torde tala för det nya och unga ESK. Det har varit en generationsväxling i truppen sett över nästan två säsonger nu, men det är fortsatt inte klart.

– Den generationsväxling som pågått ett par säsonger fortsätter även den här säsongen. Några av de äldre spelarna har slutat, men några kommer att fortsätta att träna så mycket som deras tid räcker till. Stommen i laget kommer att bestå av relativt unga spelare som fortsatt sin fina utveckling. Vi har även bra samarbete med damjuniorerna och några av deras spelare tränar med oss en gång i veckan. Det finns flera unga spelare som har utvecklats bra.

Det förnyas även en smula i truppen.

– I dagsläget har vi några nyförvärv i Agnes Vilén, Maja Olsson, Amanda Westerberg och det kan ev. bli någon ytterligare som ansluter.

Hur ser ni på läget med pandemin och ovissheten om när matcher & serier drar igång?

– Det är ju väldigt ovisst när vi får börja spela träningsmatcher, vilket gör planeringen svår. Just nu är fokus på att tjejerna ska vara i så bra fysisk form som möjligt när matchandet drar igång. Vi försöker även spela större spel på träningarna, men det är ju inte alls samma sak som riktiga matcher, avslutar Mattias.

På ledarsidan I ESK fortsätter Håkan Ek som tränare ihop med Mattias. Ida Ackelman är fystränare, Oscar Odeheim målvaktstränare, Ludvig Roswall lagledare och Ronnie Svensson sköter materialet.

Lämna ett svar