Fjärde raka för ESK!

Frida Andersson & ESK siktar på 4:e raka. Foto: Kent Lundqvist

ESK går idag för fjärde raka segern hemma mot Selånger FK i Damettans 19:e omgång. – Vi går för tre poäng hemma på Enavallen idag, säger ESK-tränaren Lovisa Delby.

Fyra omgångar kvar att spela i Damettan och ett formstarkt ESK har laddat för en tuff drabbning.

– Det kommer det bli en riktigt tuff fight. Det är ett fysiskt starkt lag och alltid tuffa att möta. De har en snabb forward (Julia Wänglund) som gör en hel del mål som förstås blir något att behöva hålla koll på idag, säger Lovisa.

Vad vill du se i matchen?

– Idag blir det viktigt att hela laget snabbt ställer om till försvar när detta krävs, det är i kontringarna som Selånger kommer ha mest att hämta mot oss. Viktigt att våra kantspelare är vakna och tar maxlöpningar hem för att vara med och göra det trångt centralt där Selånger gärna vill ta sig fram. Vi är bra och välorganiserade i vår speluppbyggnad men behöver våga flytta detta en bit högre upp i planen för att ha nytta av våra forwards och de hot som de kan utgöra när de har boll, menar Lovisa som fortsätter:

– Vi behöver bli bättre på att bemanna den centrala ytan strax utanför straffområdet för att därifrån ta fler avslut. Den ytan vill jag ska bemannas med offensiv central mittfältare i större utsträckning än det gjorts tidigare. I matchen mot Bälinge lyckades vi med detta i andra halvlek, där Julia (Lindström) också lyckades att göra mål vid ett av tillfällena, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:

Precis som ESK ett lag som kommer med vinster i ryggen, två raka och på trygg mark som tabellsexa.

Nyheter i truppen:

Sofie Hedengren dras med problem i lårmuskeln och kommer inte att spela. Julia Lindström är bortrest, spelar inte heller.

Senaste mötet:

Vinst för Selånger med 3-1 (2-1).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Enköpings SK vs Selånger FK, Dam div.1, 19:e omgången.
15:00 på Enavallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar