Fjärde raka för Bålsta IF!

Foto: Kent Lundqvist

Fjärde raka utan förlust för Bålsta IF i handbollsfyran då laget hemmabesegrade Uppsala IF B då med 27-24 (13-12).

Det var returmöte mellan BIF och UIF i ett fullsatt Gransäter sporthall och det slutade med seger för hemmalaget trots att man egentligen inte gör någon stor match.

Vis av förra veckans möte valde UIF att från start punktmarkera Zebastian Zultán & Rasmus Larsson som då gjorde 10 respektive 9 mål, vad dem då inte visste var att Fredrk Löfgren svar med denna gång och han stänkte omgående in 2 snabba för hemmalaget och UIF fick problem.

UIF stärkte upp sitt försvar en smula och ställde om, men det hjälpte föga för med knappa 13 minuter spelat var det ledning för BIF med 9-5 och det tvingade gästerna att ta en timeout. Det ger resultat för nu avstannar BIF spelet och man luras in i gästernas mycket låga tempo vilket resulterar i ledning med ”bara” 13-12 i halvtid.

Det svaga spelet av BIF fortsätter i den andra halvleken och UIF kan vända och är i ledning med 17-15 när det är spelat knappa 10 minuter.

– Vi gör en riktigt dålig andra tredjedel där vi håller på att förlora matchen, medger Magnus.

BIF samlar sig för en stund och gör 4-0 innan UIF gör nästa mål. Då gör BIF ett nytt miniryck genom Daniel Sollander och Fredrik Sandberg vilket ger 21-18 med dryga 12 minuter kvar att spela.

UIF gör en sista kraftsamling och jobbar sig ikapp och förbi till 21-22 med knappa 8 minuter kvar av matchen. Då svarar BIF med att höja tempot i matchen där man flyttar bollen bra och gör 4-0 efter två mål av Anton Paulsson och Sebastian Magné. UIF tar då en ny timeout, men det hjälper inte gästerna som får se sig besegrade med 27-24.

– Det var ingen klang och jubelföreställning vi bjöd på precis. Grabbarna var ordentligt revanschsugna efter senaste matchen och vi startade betydligt bättre denna gång. Men sedan blir vi bekväma, framförallt bakåt, och gör inte alls det jobb som krävs, och gör många enkla misstag framåt. Men det är ju inte konståkning vi håller på med, så fantastiskt skönt med två pinnar mot UIF trots att spelet inte riktig fanns där denna kvällen, berättar Magnus.

Vad är det som avgör matchen?

Det som avgör är dels en storspelande Johnny Åbergh i mål och vår större bredd där flera kan kliva fram, berömmer Magnus.

Känslan att vara serieledare efter matchen*?

Givetvis är det en bra känsla att ligga i topp i serien, men det är flera tuffa matcher kvar så det är bara att jobba på om det ska hålla hela vägen, avslutar Magnus.

*Sala HF passerat BIF i serien efter helgen med en match mer spelad.

Bålsta IF – Uppsala IF B 27-24 (13-12)

Målskyttar, BIF: Göran Hedström 4, Rasmus Larsson 4, Fredrik Löfgren 3, Anton Paulsson 3, Zebastian Sultán 2, Daniel Sollander 2, Sebastian Magné 2, Fredrik Sandberg 2, Andreas Sjöborg 2, Joel Carlqvist, Eric Mugrauer.
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar