Fjärde raka för Bålsta HC!

Foto: Kent Lundqvist

Segertåget rullar vidare för Bålsta HC som tog sin fjärde raka seger i Hockeytrean hemma mot ett bra Östervåla IF.

– Det var en skön seger med tanke på hur vi agerar i den första perioden, konstaterar BHC-tränaren Micke Trång.

Det startar dock bra för BHC som omgående tar tag i matchen och för spelet. Det skulle också resultera med 3,23 spelat då Michael Carlsson hittar en fristående Dennis Von Walden som är i skall i läget och lyfter in en backhand som betyder 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det fortsatt mycket BHC mot ett ÖIF som inte får mycket att fungera i spelet med och utan puck. Med 4,9 spelat så har Filip Ljung ett friläge, men gästernas burväktare – Anton Pikkuhookana räddar.

Med 7,27 spelat så drar hemmalaget på sig en utvisning som vänder på matchbilden helt. Hampus Kroon kvitterar till 1-1 en smula turligt och sedan rullar det på för gästerna som bjuds på 1-2 och 1-3 innan perioden är slut.

Foto: Kent Lundqvist

Smolk i bägaren var att hemmakeeper – Erik Ladhe som gjorde säsongsdebut blev påkörd i perioden och tvingas lämna matchen. In till den andra perioden kom i stället Niclas Skoglund.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra start på matchen, men sedan går det övertag vi skapat tyvärr över till ett övermod och vi tappar grunderna och initiativet matchen. Bedrövligt att det inte renderar i något när dem kör över Erik som svarade för en bra period, dundrar Trång.

Efter ett bra snack i periodvilan kom BHC ut som ett nytt lag och tar tag i matchen igen. Med 2,19 spelat så svarar Viktor Brask för en puckstöld och hittar en fristående Christoffer Olsson som gör 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Ny inbytte Skoglund fick bekänna färg ganska omgående då han ställs mot en fristående Jesper Nordqvist och går vinnande ur striden med en av många högoktaniga räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga minuten senare så kommer en märklig sekvens som renderar i 3-3. Ett konstigt och i mitt tycke felaktigt avslag på en icing bäddar för att Ljung kan kvittera.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger mellan två bra lag som ger den välfyllda läktaren en hygglig underhållning. Med 11,34 så får vi se nyförvärvet Tim Ljungberg Kenttämaa svara för en snygg soloprestation när han från egen zon tar sig fram och lyfter in 4-3 för BHC.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle få chansen att kvittera med knappa fem minuter kvar att spela av mellanakten då hemmalaget drabbas av en ny utvisning. Men efter ett elakt bra jobb av Michael Carlsson kan Stefan Forsberg trycka in en sargretur till 5-3 i spel fyra mot fem.

Foto: Kent Lundqvist

BHC har en nu en tuppkam som är ganska hög och med ett nytt övermod går man bort sig offensivt vilket bäddar för en kontring och ett snyggt 4-5 mål av Jacob Nordqvist.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden får ÖIF en ny chans i spel fem mot fyra, men återigen är det nära att hemmalaget gör mål. Det är Von Walden som presterar och tar sig i fritt läge, men Pikkuhookana räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi sa att vi skulle hitta tillbaka till grunderna inför den här perioden och det gör killarna med bravur och känslan är att vi nu leder matchen rättvist, menar Trång.

I den tredje och sista perioden visar BHC att man som grupp mognat i spelet. Det är smart och enkelt spel där man värderar bra när man skall gå och inte mot ett allt mer frustrerat ÖIF.

Foto: Kent Lundqvist

Med 12,20 spelat av perioden så är det nära att BHC stänger matchen när Von Walden friställer Forsberg, men Pikkuhookana räddar.  Även Skoglund får svara för ett par vassa ingripanden när gästerna får tryck på hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle definitivt avgöras med 17,39 spelat då Ljungberg Kenttämaa svarar för en soloprestation och knäpper upp pucken i krysset till 6-4.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF gör vad de kan för att få förnyad kontakt under avslutningen av matchen i spel sex mot fyra, men Skoglund och målramen ser till att det inte faller fler mål i matchen.

– Vilken moral vi visar där ute med att resa sig efter den svaga första perioden och underläge 1-3. Vi visar igen att vi verkligen är på rätt väg och att de nya spelarna vi fåt in i laget visar att det tillför och höjer oss till den nivån vi skall vara på. Killarna gillar läget och nu växer också kravbilden vilket såklart hör till tävlandet och viljan att vinna matcher, avslutar en nöjd Trång.

Bålsta HC – Östervåla IF 6-4 (1-3,4-1,1-0)

Skott: 24-43 (5-18,10-18,9-7)

Målen,
Period 1: 1-0 (03:23) Dennis Von Walden, 1-1 (08:38) Hampus Kroon, 1-2 (16:00) Robin Brandell, 1-3 (17:40) Robin Brandell.
Period 2: 2-3 (22:19) Christoffer Olsson, 3-3 (24:23) Filip Ljung, 4-3 (31:34) Tim Ljungberg Kenttämaa, 5-3 (36:44) Stefan Forsberg, 5-4 (38:12) Jacob Nordqvist.
Period 3: 6-4 (57:39) Tim Ljungberg Kenttämaa

PIM: 10 (4:6:0) – 2 (0:0:2)
Publik: 112

Spelarbetyg BHC:


Joakim Lundqvist


Michael Carlsson/Dennis Von Walden


Nicklas Skoglund/Tim Ljungberg Kenttämaa


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar