Fina framgångar för Enköpingstjejer!

Foto: Privat

Sverige med Enköpingstjejerna Paulina Toresäter & Emma Skagerlind Vann 7´s turneringen i Bonn, Tyskland mot topplandslag i Europa!

Enköpings RK var representerade med Paulina Toresäter & Emma Skagerlind. Dem var med och avgjorde 7´s turneringen i Bonn och spelade mycket bra hela helgen!! Både Paulina & Skagerlind hade en väldigt bra helg!

Sverige hittade helt rätt i balansen av åldersstruktur och ledarskap.

– Det var en perfekt turnering för vårat mixade utvecklingslag och vår lugna ledning. Inledningsvis så fick vi en tuff och varm start. Efter varje match så analyserade vi vad som fungerade bra och vad som gick mindre bra. Därefter så beslutade vi hur vi skulle lösa det bit efter bit. Framgångskonceptet var mixen av äldre seniorer och yngre seniorer och vår professionella ledning, berättar Emma Skagerlind.

Vad fällde avgörandet till er fördel denna helg?

– Tryggheten/styrningarna på plan kom i början från de äldre seniorerna och den där extra glöden/positiva andan kom från de yngre seniorerna. Kommunikationen kom igång och resultatet därefter och det blev succé! Självklart har vi coachen Tatu att tacka och managern Jonas som alltid ger 110% när det handlar om oss 7’s damer💙💛, berömmer Emma.

Hur upplevde du din egen insats i helgen?

– För min egen del så gjorde jag som alla andra några misstag i första matcherna. Innan man slutligen var inne i matchtempot och vågade lita på sina ”nya” medspelare. Det är en stor skillnad att spela 7’s turnering med unga klubblaget ena helgen och sen helgen efter endast möta landslag. De var framför allt mina besluten som inte var 100%. Det är en av mina egna mål för i år som jag fortsätter att utveckla, avslutar Emma.

Emma (tv) & Paulina (th). Foto: Privat

Sverige slog Tyskland i semin och vann mot Belgien i finalen!!

RESULTAT

Lördag

Sv-Nederländerna 14–19
Sv-Tyskland 10–17
Sv- Belgien 19-26
Sv-Finland 34-10

Söndag

Sv-Österike 22–7
Sv-Tjeckien 17-5

Semifinal: Sv- Tyskland 19-12

Paulina Toresäter & Emma Skagerlind varsitt försök.

Final: Sv- Belgien 15-0

 

Lämna ett svar