Fina framgångar för Enköpingstjejer i Fristadenbenchmark challenge!

Sara Haeger närmast & Torill Haug. Foto: Privat

I Eskilstuna gick Fristadenbenchmark challenge av stapeln och Enköping representerades av Atletverkstan & Crossfit Enköping med framgång.

Elin Jonsson som kommer från Enköping och Atletverkstan, hon och hennes kompis Sandra Bergström (från Karlstad) gick och vann hela tävlingen!

Tävlingen var bra arrangerad, bra domare och roliga övningar. För dem som inte kunde göra vissa moment fanns det skalade alternativ så att alla ändå kunde genomföra. Jag tävlade med en gammal kollega från militären, Sandra Bergström från Karlstad, berättar Elin.

Foto: Privat

Varför vann ni?

Hmm. Vi gick in med inställningen att ha så roligt som möjligt, inga förväntningar alls. Varför det gick så bra var nog för att det var moment som passade oss, övningar som vi är starka i. Jag och Sandra ligger även väldigt lika i vår träning när det kommer till styrka så det blev lätt att dela upp momenten. Självklart var det kul! Det är ju på tävlingar man får testas och se om allt slit har gett resultat. Sen att få göra det med massa andra människor som alla är där av samma anledning, att alla älskar att träna. Vi hade ett otroligt bra stöd från coacher och atleter från Atletverkstan, avslutar Elin.

Sara Haeger och Torill Haug kom 5a i samma klass som Rebecca Sandbring och Amanda Gustafson som kom 8a.

Det var tre event (grenar) innan det blev final. Fyra lag gick till final så vi hamnade tyvärr precis utanför finalplatsen. Vi körde i en Beginner damklass, men det finns också RX klasser inom crossfit som är en klass med högre vikter och momenten är inte skalade som en beginnerklass är, berättar Sara.

”Wod” står för – workout of the day. “I just RX’ed that WOD”. RX kommer egentligen ifrån Apoteksvärlden där det betyder Prescribed, det vill säga föreskriven. Om man RXar en WOD betyder det att man gjorde den som den stod på tavlan. Grace är en wod och består av 30 Clean and Jerks (Frivändning med stöt) på tid, RX vikten är 60kg.

Om man inte klarar av att köra en WOD RX får man skala den, det vill säga att antingen gå ner i vikt och/ eller repetitioner. Så klarar man inte av Rx vikterna så gör man som oss och kör en beginnertävling, berättar Sara.

Foto: Privat


– 8a av totalt 24 lag i en nybörjar tävling i crossfit i Eskilstuna, Det var atleter från Atletverkstan och Crossfit Enköping som tävlade i lag och några individuellt både under lördagen och söndagen. Förhoppningarna för oss två var bara att ta sig igenom allt och ha kul, gick över förväntan väldigt bra och var en grymt rolig och lärorik dag. Rebecca (Sandbring) och jag är väldigt nöjda över vår första tävling. Många fina insatser av alla, säger Amanda.

Första eventet var – Wod Fran

Cash in: 30m utfallssteg med 10kg viktplatta över huvudet.
Två varv på tid – pullups och thrusters 30kg 21-15-9 Cash out: 200m sprint

Andra eventet – Wod DT

Tre varv var (vartannat varv)-12 Deadlift 30kg
9 Hang power clean 30kg
6 Push jerk 30kg
Cash out: 200m sprint

Tredje eventet – Wod Krace (blandning mellan Grace och Karen)

Tre varv var (vartannat varv) – 25 Wall balls med 6kg slamball 5 Clean and jerks 30kg
Cash out: 200m sprint

Fakta: träningsområden inom crossfit.
Endurance – Konditions uthållighet, Stamina – Styrkeuthållighet, Strength – Styrka, Flexibility – Rörlighet, Power – Kraft, Speed – Hastighet, Coordination – Koordination, Agility – Smidighet, Balance – Balans, Accuracy – Precision.

 

Lämna ett svar