Fin form hos ESK:s juniorer inför helgens juniorcup i Bahcohallen

Foto: Kent Lundqvist

ESK:s juniorlag visade fin form inför helgens stundande J18-hemmacup då man besegrade fjolårets cup segrare Surahammar i en träningsmatch i söndags med hela 10-0.

Nu är västmanlänningarna inte anmälda till årets J18-cup, som avgörs i Enköpings ishallar nu i helgen, men resultatet imponerar ändå.

Av alla åldersklasser i Stora Coop Cup är just J18-cupen den enda cupen för juniorlag och sätter därmed också ett större fokus på resultaten.

I fjolårets cup vann ESK till slut jumbofinalen och tog sjundeplatsen men noterbart är att stora delar av laget är densamma i år plus att man haft viss påfyllning underifrån. Det normala på juniorlag är ju annars att tappa stora delar av truppen av åldersskäl men så är alltså inte fallet i årets upplaga av J18-laget hos ESK.

Så här dagarna innan arrangemanget är det betydligt lugnare hos arrangörsstaben än inför fjolårets J18-cup. Ifjol var det trassel med ishallsbygget och väl på första cupdagens morgon var rinken i nya hallen obrukbar, vilket fick till följd att cupen spelades enbart i gamla hallen med halverade matchtider och en hel del röra runt omkring.

-Trots att det inte blev någon bra cup förra året så har hälften av lagen valt att komma tillbaka till oss i år igen och det är väl ett kvitto på att vi gjorde något bra i alla fall, konstaterar Jörgen Lyckman som tillsammans med Håkan Hagman och Åsa Lyckman drar det största lasset i klubbens alla cuparrangemang.

Cupen startar kl. 10 på lördag, spelas i båda hallarna och avslutas med finalerna på söndag eftermiddag.

Mer information om cupen >>>

 

 

Lämna ett svar