Festen kan börja!

Festen kan börja. Foto: Kent Lundqvist

Ikväll drar Allettan igång för ESK Hockey som tar emot Väsby IK hemma i Bahcohallen.

– Ska bli väldigt kul att få spela matcher och tävla igen, även om det har varit ett välbehövligt break på många sätt så är de alltid lite svårare att hålla trycket uppe såna perioder, menar ESK-tränaren Robert Kimby.

Inte sedan säsongen 2013/14 har ESK spelat Allettan och då blev det en sista plats med 1p. Men nu blir det annat. Allettan norra kommer bli ett getingbo med tre seriesegrare i Piteå, Hudiksvall samt Borlänge som gällande favoriter. Övriga sju lag är inga duvungar och kommer hota om platserna i toppen och både ESK och Väsby som drabbar samman i Bahcohallen ikväll har visat att dem är lag som absolut gillar att spela toppmatcher.

Foto: Kent Lundqvist

Det är två lag som känner varandra väl som startar upp omgång 1 av Allettan. ESK vann hemma både på försäsongen och i grundserien, men föll senast borta mot VIK efter en medioker insats.

– Vi har revansch att gå för efter matchen senast mot Väsby där vi inte alls kommer upp i nivå och blir ganska så överkörda. Vi förväntar oss en minst lika tuff match nu då dem verkligen avslutade serien på ett bra sätt.

Foto: Kent Lundqvist

Det var inte bara VIK som avslutade grundserien bra, det gjorde även ESK om man bortser från den sista och betydelselösa omgången borta mot Huddinge. Ledighet blandat med julmat och sedan hårdkörning inför uppstarten av Allettan är såklart inget drömupplägg för att hitta rätt på nedsläpp ikväll, men då är det än viktigare med det mentala spelet.

– Viktigaste för de flesta lag efter ett längre uppehåll är att snabbt hitta tillbaka till högsta tävlingsnivå och så även för oss. Vi behöver va noggranna med värderingarna med puck eftersom Väsby har väldigt bra omställningar och disciplinerade med visningar eftersom deras spel fem mot fyra är starkt, avslutar Kimby.

Sagt om motståndet:
Slutade som Tabelltrea, fyra poäng före ESK. Är dock inget lag som på förhand skall kunna hota om en plats i toppen, men kan, när dem får till det, störa alla lag. VIK förfogar över riktigt vassa offensiva kvalitéer vilket 93 gjorda mål i grundserien vittnar om, inget lag gjorde fler! Hela 6 spelare i topp 20 av poängligan med två spelare som sticker ut och blev poängkungar i grundserien. 1:a Christian Holmblad 30p (8+22) på 19 spelade omgångar och 2:a Elliot Lorraine 28p (8+20) på 21 spelade omgångar.

Senaste mötet borta mot VIK:
Förlust 3-6 (1-1,0-3,2-2).
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:
På skadelistan: William Warging, Fredrik Lundin, Ludwig Ahlin.
Ny: Oscar Skiöld  från Hammarby IF.
Burväktare: Simon S:t Cyr

Matchfakta:
ESK Hockey vs Väsby IK, Allettan, omg.1
19:00 i Bahcohallen.

Övriga matcher omg.1:

Vännes HC vs Piteå HC
Hudiksvalls HC vs Östersunds IF
Borlänge HF vs Köping HC
Kalix HC vs Bodens HF

Så spelas Allettan:
Alla möter alla hemma & borta och serien spelas från 28 december 2018 till 20 februari 2019.

Efter färdigspelade serier:
Lag 1 AllEttan Norra och AllEttan Södra är kvalificerade för spel i Play Off 3 inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Lag 2-3 från AllEttan Norra och AllEttan Södra är kvalificerade för spel i Play Off 2 inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan,

Lag 4-9 från AllEttan Norra och AllEttan Södra är kvalificerade för spel i Play Off 1 inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Lag 10 från AllEttan Norra och AllEttan Södra är kvalificerade för spel i Hockeyettan 2019/2020.

Lämna ett svar