Festen kan börja.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Idag drar festen igång och för ESK väntar ”skrällen” Hanvikens SK hemma i Bahcohallen.

Idag drar ESK igång matchandet i Allettan Norra och det ser ut att bli en ganska öppen serie.

– Kul att få komma igång med AllEttan äntligen. Favoritskapet enligt alla experter så placerar de Boden och Östersund i topp. Men samtliga lag i AllEttan kommer från en positiv höst så jag tror det kommer bli en jämn historia, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Del 1 av säsongens målsättning är avklarad men laget och klubben siktar nu vidare.

– Målsättningen denna säsong var ju att ta sig till AllEttan. Men nu när vi är där så vill vi så klart fortsätta att göra bra prestationer och resultat så vi har siktet inställt på play-off.

Precis som i Hockeyettan så spelas premiären för ESK i Allettan hemma mot HSK, men att man skall vinna med 7-2 är nog att önska för mycket. ESK har 2-0 i matcher mot gästande HSK denna säsong efter att ha vunnit borta med 6-5 där straffar fick skilja lagen åt.

Att HSK spelar Allettan anses av många som en skräll och detta med en stor portion trovärdighet då laget två år i rad kvalat sig kvar i Hockeyettan. I mitten av december så kom ett avgörande skede då man fick hem SHL backen Robin Jacobsson.

Att HSK har en stark offensiv i sin förstakedja råder inga som helst tvivel. Dem har gjort 88 poäng ihop! Felix Liljegren 34 (23+11), Dennis Nordström 30 (12+18) och Matthias Sandberg 24 (7+17).

– Ett lag som vi har bra koll på efter två möten i höstserien. De är ett lag som överraskat många genom att ta sig till AllEttan. Under hösten har det framför allt varit deras förstakedja som varit produktiva i offensiven och synnerhet Power Play.

Att få en bra start är något som önskas av alla och för en seger idag krävs inga mirakel utan klassiska begrepp står i centrum.

– För seger kommer krävas noggrannhet i defensiven och göra saker tillsammans. Sen kommer också special teams bli viktiga.

Trupp-nytt:
Alla är tillgängliga för spel utom Martin Jonsson, William Kaijser och Johan Eek.

Senaste möten s2020/21:
ESK Hockey vs Hanvikens SK 7-2 (3-1,1-0,3-1)

Hanvikens SK vs ESK Hockey 5-6 (2-3,3-1,0-1,0-0,0-1)

Match: ESK Hockey vs Hanvikens SK 16:00 i Bahcohallen.

Lämna ett svar