Fest i Bålsta ishall!

Nyförvärvet Anton Karls matchvinnare. Foto: Kent Lundqvist

Det var stor hockeyfest när Bålsta HC inför en fullsatt hemmaarena besegrade tabellettan SHK HC i Hockeytreans 11:e omgång.

BHC bjöd på säsongens bästa hockey hemma mot ett bra SHK inför en fullsatt Bålsta Ishall. Det var hemmalaget som satt i förarsätet i 60 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

– Verkligen kul och bra att vi kan svara upp inför den här publiken och leverera vår bästa hockey över 60 minuter och resultatet känns i underkant, säger BHC-tränaren Micke Trång.

I den första perioden så var det BHC som omgående tog kommandot och redan efter 2,40 så är det nära att hemmalaget tar ledningen. Alexander Åhnberg har en jättechans framför mål, men gästernas burväktare – Andreas Nordström lyckas avvärja.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare är det Joakim Lundqvist som har ett bra läge med samma utgång. Det var sedan fortsatt mycket BHC som radade upp chanser utan att lyckas att överlista Nordström vilket gav 0-0 efter 20 spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

BHC fick starta mellanakten i spel fyra mot fem och gör det bra och klarar ut det hela. Sedan tar hemmalaget tag i taktpinnen igen och sätter bra tryck på gästerna som får slita ont för att freda sitt mål.

Foto: Kent Lundqvist

Med 13,48 så drar gästerna på sig en utvisning. BHC spelar fantastiskt och har två avslut i målramen, ett friläge innan Robert Stenberg till slut hittar rätt med ett bra avslut som ger hemmaledning med 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna sticker upp då och då med farliga kontringar, men hemmakeepern – Niclas Skoglund svarar för ett par högoktaniga räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Under den avslutande delen av mellanakten är det bara ett under som gör att BHC inte utökar sin ledning, men 1-0 står sig in i den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

39 sekunder in i perioden drar gästerna på sig en ny utvisning och i svansen på den så kommer 2-0. Det är nyförvärvet från Nacka – Anton Karls som visar att han kommer bli en jättetillgång då han snyggt och prydligt trycker in pucken bakom Nordström.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan sprattlar SHK till och får mer att säga till om vilket tvingar Skoglund till matchens räddning med 6 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

BHC studsar sedan tillbaka och återtar platsen i förarsätet och då kommer också utdelningen. Återigen är det Karls som presterar! Vänder om på en femöring och med ett snärtigt avslut gör han 3-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

I sin iver att göra mer så går BHC för första gången i matchen bort sig i offensiv zon och då kontrar SHK föredömligt och reducerar till 1-3 genom Sebastian Karlsson Höglund.

Foto: Kent Lundqvist

Det var sedan full fart framåt för gästerna som nu sätter BHC defensiven på prov, men Skoglund och BHC lyckas med ett uppoffrande spel hålla rent och vinner matchen rättvist.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt kul att se Karls komma in och prestera i sin första match och att han får göra 2 mål var bra, han såg ut att trivas med Dennis Von Walden och Tim Ljungberg Kenttämaa. Alla svarar upp bra idag på det vi vill i spelet och det här lovar gott inför resterande av säsongen, summerar Trång.

Bålsta HC – SHK HC 3-1 (0-0,1-0,2-1)

Skott: 49-33 (14-7,17-10,18-16)

Målen,
Period 1: x
Period 2: 1-0 (35:43) Robert Stenberg.
Period 3: 2-0 (43:19) Anton Karls, 3-0 (54:39) Anton Karls, 3-1 (54:57) Sebastian Karlsson Höglund.

PIM: 12 (2:2:8) – 16 (4:4:16)
Publik: 223

Spelarbetyg BHC:


Robert Stenberg


Anton Karls/Niclas Skoglund


Joakim Lundqvist/Jerry Karlsson

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar