Femte raka och en skridsko i Alltvåan!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC var starkast i toppmötet i Hockeytvåan hemma mot Rimbo IF som besegrades med 4-3 efter en dramatisk avslutning.

– Lite väl onödigt spännande kan jag tycka, vi blir alldeles för poäng heta när dem lyfter sin målvakt här i slutet och det är öppet mål, konstaterar tränare Lars Billing.

Inför matchen så var BHC på det klara med hur man skulle spela och hur man skulle ta sig ann uppgiften. Det blev fullträff i den första perioden!

Efter ett massivt manglande av gästande RIF så kommer också utdelningen med 5,50 spelat, det är den nykomponerade förstalinan som återigen visar att dem trivs ihop, Adrian Sjöqvist till Viktor Thim som förlänger till Gordy Bonnel som med ett tungt skott gör 1-0 bakom en chanslös Robin Klaar i Rimbo målet.

Dryga minuten senare är den i farten igen men denna gång är det burväktare Klaar som går vinnande ur striden. Det skulle dock ringa ganska omgående då Gordy med en öppnande passning friställer Jesper Söderström som gör 2-0 med ett iskallt avslut. BHC trycker sedan på för mer och chanser skapas utan att det resulterar.

Periodens prestation går till Dennis Von Walden! I den 14:e spelminuten så vinner en Rimbospelare pucken och är tillsynes fri från neutralzon, men han blir nog en smula överraskad när Dennis kommer flygande som skjuten ur en kanon och tar pucken ifrån honom.

Man kan nog tro att Rimbo var glada för periodvilan och en chans att samla ihop sig efter översköljningen dem åkte på i den första perioden. Det hjälpte inget vidare för det tar hemmalaget 1,17 att utöka sin ledning till 3-0, det är Dennis om gör ett jättejobb när han tar in pucken i offensiv zon och trycker sig in på mål och det följer Robert Olofsson upp och snärtar in 3-0 bakom Klaar.

RIF samlar sig och skapar ett par riktigt vassa chanser, men Erik Ladhe som gjorde comeback efter skada är magnifik i sin prestation, han tar först ett jätteläge med en sidledsräddning där dem flesta ii hallen tror att det skall ringa och sedan tar han ett friläge av den före detta Bålsta spelaren Johan Tilefors.

I slutskedet av perioden så bjuder gästerna artigt på ett jätteläge för BHC som kommer två spelare fria med Klaar, men det hela slutar med ett svagt avslut av Johan Andersson utanför.

I den tredje perioden skulle det hetta till. BHC får starta perioden i spel tre mot fem i 1,41 då man sina vana trogen fyller på utvisningskontot till bristningsgränsen.

– Ja, jag är inte nöjd med det här att vi drar på oss en massa visningar, dundrar Lars.

Det skulle laget som är nästbäst på boxplay i serien dock hantera riktigt bra och det är fortsatt 3-0 till BHC efter 1,41 spelat. Gästerna kopplar nu ett ganska bastant grepp om händelserna och matchen vilket också ganska logiskt sett till matchbilden resulterar med 8.10 spelat av den tredje och sista perioden. Det är Jonathan Lundberg som lyckas överlista Erik i hemma kassen.

Det skulle komma mer! Med knappa fem minuter kvar att spela så slarvar BHC i neutral zon, spelet vänder och Timothy Avegård reducerar när han rakar in 2-3 i öppet mål. Hemmalaget svarar omedelbart, ur ingenting så får BHC till 4-2. Det är Dennis som helhjärtat trycker upp pucken i krysset med allt han har.

Gästerna tar nu ut sin målvakt och i spel sex mot fem så tar man sig in i matchen igen bara 27 sekunder senare. Det är Lundberg som ur liten vinkel får in pucken bakom en överspelad Erik i BHC kassen. Det blir lite tryck mot BHC kassen under dem återstående 96 sekunderna, men hemmalaget håller undan och är nu med en skridsko i Alltvåan med fyra omgångar kvar att spela av grundserien.

– Ja det här var både viktigt och skönt, vi bryr oss inte om vi är etta eller fyra bara vi tar oss till Alltvåan. Det var en bra match av oss och alla gör insatsen. Dock så har vi lite små dippar där ute idag som vi behöver jabba med, men i det stora hela är jag nöjd, summerar Lars.

Bålsta HC – Rimbo IF 4-3 (2-0,1-0,1-3)
Skott: 19-32 (12-9,4-10,3-13)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:49) Gordy Bonnel, 0-2 (05:15) Jesper Söderström.
Period 2: 3-0 (21:17) Robert Olofsson.
Period 3: 3-1 (48:10) Jonathan Lundberg, 3-2 (55:13) Timothy Avegård, 4-2 (57:57) Dennis Von Walden, 4-3 (58:24) Jonathan Lundberg.

Utvisningar: 22 (2:20:0) – 8 (0:6:2)

Publik: 93

Spelarbetyg BHC:

Erik Ladhe


Dennis Von Walden


Robert Olofsson/Jesper Söderström

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar