Femte raka för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Herrarna i Håbo FF avslutade säsongen med sin femte raka när Tärnsjö IF besegrades på hemmaplan, men missade kvalet med 2 mål.

HFF avslutade med en övertygande seger vilket var den femte raka, men det räckte ändå ”bara” till en 4:e plats i serien.

– Tyvärr räcker det inte bara med att vinna utan med tanke på hur resultatet blev med UNIK och Rådmansö IK så hade vi behövt göra några mål till, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Det var i princip spel mot ett mål hela matchen och Tärnsjö fick fokusera på att ligga rätt och kontra.

Det var ledning med 2-0 för HFF i halvtid och jakten på tredjeplatsen började.

– Vi vet att det är en målskillnad på 10 mål att hämta upp och gasar fullt för att nå en 3:e plats. Det gör att vi tyvärr är lite obalans i andra halvlek när vi trycker på för att göra fler mål.

HFF utökar också sin ledning till 4-0 innan gästerna kan reducera två gånger om. Innan matchen är slut så utökar HFF sin ledning igen och vinner till slut med 6-2, men det skulle ändå inte räcka.

– Vi hör rapporter om att Rådmansö drygar ut ledningen och trycker på mer framåt. Målen kommer men tiden tar slut. Tyvärr släpper vi in två och är inte tillräckligt effektiva eller desperata för att göra fler mål. Segt att inte ta en 3:e plats som genererar kval för 2 måls skillnad. Extra surt att det var UNIK som fick den platsen, som inte ville vara samarbetsvilliga och flytta en match när vi hade sjukdomar. Förbundet bedömde det som WO och förlust 3-0, berättar HFF-tränaren som summerar:

– Säsongen i sin helhet är svår att summera. Alla lag har brottats med speciella förutsättningar och jag vet inte om vi påverkats mer eller mindre. Men vi hade en vår där det kändes försiktigt optimistiskt, trots att vi hade förlorat en hel del spelare från säsongen innan. Dock var träningsnivån inte tillräckligt hög under våren då vi fick blanda A- och B-lag, det ledde till att vi träna med för lite intensitet. Det syntes nu hösten när vi fått upp nivån att det tog ett tag innan intensiteten fanns på plan. Vi har några bottenprestationer med förlust mot Brottby och nära på poängtapp mot VP. Sedan några riktigt bra prestationer mot Rasbo och Rådmansö där vi visar att vi är ett av seriens bästa lag. Vi hoppas kunna avsluta säsongen med att vinna Upplandscupen. Sen siktar vi in oss på 2021!

Håbo FF – Tärnsjö IF 6-2 (2-0)

Målen: 1-0 (38) Karl Lindqvist, 2-0 (40) Gabriel Berg, 3-0 (59) William Korpi, 4-0 (69) Kristoffer Kindström, 4-1 (76) Juan Pablo Villan, 4-2 (81) Hawbash Kadyr, 5-2 (83) Jonathan Sjögren, 6-2 (89) William Korpi.

Varningar: 0-1
Publik: 37

Lämna ett svar