Femte raka derbysegern!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK visade återigen varför dem är derbykungar i herrfemman då de vann hemma på Trögdsvallen mot Enköpings IS.

Det blev som väntat fullständigt odramatiskt gällande spelet och utgången av derbyt mellan hemmalaget STIK och gästande EIS. Hemmalaget tog kommandot omgående och gör också 1-0 redan i den 14:e matchminuten, på en vänsterhörna nickar Henrik ”Södra” Jowilin in 1-0.

När sedan Simon Tapper retfullt enkelt kan rulla in 2-0 i vänster innerposition var matchen över.

– VI hade en gameplan som funkade alldeles utmärkt, vi förstod att dem skulle komma ut och möta oss högt under inledningen av matchen så jag gav ”Södra” de 20 första och det slog ju väl ut, myser en nöjd STIK tränare Nicklas Hallgren.

Innan halvleken är över så utökar dessutom STIK sin ledning till 3-0 efter att Patrik Cederlöv slagit sin bevakare på vänsterkanten och satt in ett perfekt inspel på en fristående Fredrik Andersson som kan trycka in bollen i öppet mål.

Gästande EIS har en målchans i den första halvleken och den kommer efter att hemmalaget slarvat i backlinjen, men Mujtaba Nazari skjuter över.

I den andra halvleken så bjuds vi inte på något skönspel direkt utan det ser mer ut som att lagen längtar till slutsignalen och hemgång en något annat. Visst det presteras enstaka fina kombinationer och dem står STIK för.

I den 53:e minuten smäller det på Trögdsvallen, det är Cederlöv som lossar stora kanonen frpn distans och det är 4-0 och kort där efter kommer en mycket märklig situation. Hemmalagets Emanuel Granholm tacklar en EIS spelare och alla väntar på en frispark, då drar domare Babak Naghibi det röda kortet?

STK får således avsluta matchen med en spelare mindre, men det hindrar inte laget och Simon Tapper att göra nästa mål i matchen. På en andraboll på en högerhörna trycker Simon in 5-0.

Det är ett resultat som ser ut att stå sig och hemmalagets derbynolla ser ut att vara intakt även efter detta derby. Då tar Babak Naghibi tag i det igen och tilldömer EIS en straff som är ”Ronaldo” billig. Den förvaltar Mostafa Abusagr till 1-5.

– Synd att vi inte fick hålla nolla intakt. Annars så gör vi det som förväntas och det är alltid skönt att vinna. EIS är mycket bättre än vad tabelläget säger, avslutar Hallgren.

– Vi spelar inte som ett lag, det är svårt att få ihop då vi bara är 7 man på träningarna. Det är stundtals bra spel därute men vi kommer till korta i det mesta och känns små på planen, ingen vill riktigt gå in i kampen tyvärr, summerar EIS tränaren Thomas Tuuri.

Södra Trögds IK – Enköpings IS 5-1 (3-0)

Målen: 1-0 (14) Henrik Jowilin, 2-0 (18) Simon Tapper, 3-0 (31) Fredrik Andersson, 4-0 (53) Patrik Cederlöv, 5-0 (79) Simon Tapper, 5-1 (85) Mostafa Abusagr.

Varningar: 3-2
Utvisningar: 1-0

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar