Femman-sexan-sjuan-åttan!

Foto: Kent Lundqvist

Det drar ihop sig till avslutning i Damfemman, herrsexan, sjuan och åttan.

Ett nuläget i damfemman, herrsexan, sjuan, åttan och vi siar om förutsättningarna inför avslutningen i respektive serie.

Damer Div.5

Foto: Kent Lundqvist

Damerna först heter det och så gör även här. I damfemman har vi Härnevi BK som startade säsongen en smula trevande och det förklaras med att man hade ett relativt nytt lag som behövdes trimmas in för uppgiften. HBK vände med tre segrar och 9 poäng på kontot vilket gav en 9:e plats i serien. Jag trodde på en 6-7:e plats när vi stänger butiken, men det får revideras till en 7:e plats. Laget har inte svarat upp på det jag trodde på hösten och bara skramlat ihop en poäng på fem omgångar så här långt. Tre omgångar kvar att spela mot Ullfors, IF VP och Storvreta. Hoppet står till överraskning om HBK skall ta en 7:e plats. Laget behöver ta 6 poäng av de 9 möjliga. Linnea Ögren bäste målskytt med 5 mål.

Damer div.5 >>>

Div.6 här har vi Fanna BK 2, Härnevi BK, IK Nordia och Bålsta Sanering FC.

Foto: Kent Lundqvist

Med halva serien, plus en höstmatch (derby mot IK Nordia), spelad var det Fanna BK 2 som var traktens bästa lag i serien och det övertygande. Laget var då obesegrade och Tabelletta med 10 spelade omgångar. Tyvärr åkte laget på en plump nu på hösten mot Palestinska FF 0-3 och det kan komma att kosta seriesegern. Avslutar sista omgången med vinst över SK Wigör och stannar på 41p. PFF har tre omgångar kvar att spela och har en avbruten match mot Nordia att avvakta, troligt att det får en torsk där 0-3 och då måste dem gå rent och ta in +6 mål på Härnevi BK & Bålsta Sanering FC. Tyvärr är känslan att förbundets beslut kommer att avgöra detta.

Härnevi BK är fortsatt Tabelltrea, men utan chans att avancera då man svajat betänkligt under hösten. Jag tippade dem som tabelltrea och det kvarstår. 3 poäng räcker på de två omgångar som återstår och kanske tar man dem redan i helgen mot tabelltvåan PFF?

IK Nordia som parkerade på en 6:e plats inför hösten har med tre omgångar kvar chansen att nypa en 4:e plats som jag siade om i våras. Kvar att möta Inter och SK Wigör samt att man har att vänta på förbundets utslag på PFF matchen. 24 poäng tror jag inte räcker tyvärr, det stannar nog på en 5:e plats efter MIK som slår Vassunda & City och tar 4:e platsen på bättre målskillnad.

Bålsta Sanering FC fortsätter att blanda och ge. Storförlust följs upp med topprestationer och poäng på kontot. Stannar på en 6:e plats bakom Nordia med inspelade 17 poäng, för inte rår laget på PFF i sista omgången borta?

Micael Tuhkanen FBK tvåa i seriens skytteliga med 11 mål!

Herrar div.6 >>>

Div.7 har vi Fjärdhundra SK, FC Kraftleden (Bålsta) och Örsundsbro IF (fd Lagunda AIK).

Foto: Kent Lundqvist

FSK avslutade våren med att gnugga hem två raka segrar och det gav dem lite arbetsro efter en tveksam start på säsongen. Kan laget få med sig den avslutningen in i hösten kan man absolut vara med och hota om en tredjeplats i serien, trodde jag då. Nu med två omgångar kvar så kan vi konstatera att jag var helt fel ute med det tipset. Laget har bara mäktat med en seger på hösten och nu med två omgångar kvar så kan laget max landa på en 6-7 plats om resultatet går deras väg.

FC Kraftleden från Bålsta avslutade även dem två raka på våren och det gav kontakt uppåt och distans nedåt i tabellen. Kan nå en 4:e plats i serien om man vinner de två återstående matcherna mot Flogsta (b) och Gåvan (h). Det gör dem och stannar på 29p, 3p tillgodo på Fortitudo som stannar på 26p.

Örsundsbro IF som gick in i säsongen med målsättningen att vinna serien vände som tabelltvåa, men endast 1 poäng efter ledande Persien. Just nu är laget serieledare då man är utan förlust under hösten. Man är 2 poäng före Persien med två omgångar kvar att spela. Lagen möts dessutom i den sista omgången – Seriefinal! Tror dock att serien kan vara avgjord redan i helgen för Persien kan mycket väl torska borta mot ett bra Sigtuna.

Mohamad Khodadadi FSK är 6:a i seriens skytteliga med 11 mål.

Herrar div.7 >>>

I div.8 har vi ESK 2, Enköpings United, Åsunda IF, Håbo FF 3 och Örsundsbro IF 2.

Foto: Kent Lundqvist

Nystartade United startade säsongen bra och det såg ut att kunna bli en spännande säsong. Tyvärr så vissnar laget under de fyra sista omgångarna och gör 2-16 och raka förluster på våren. Fem segrar och 15 poäng vilket gav laget en blygsam 5:e plats. Trodde på att laget skulle stanna där när serien stänger. Med tre omgångar kvar är man nu 6:a, men har häng på 5:e platsen. Dock med ett tuff spelschema kvar där man möter tabellettan, tvåan och femman. 6 poäng är ett måste.

ÖIF 2 fick en mardrömsstart på säsongen med spottade upp sig och tog 10 poäng innan våren var slut.  Att dem skulle bli ett mittenlag var lite att ta i för med två omgångar kvar står man kvar på 10 poäng. Kanske kan man ta höstens första poäng i nästa omgång mot tabelltvåan men ESK 2 blir för svåra i sista omgången. Stannar där man är på 13 poäng.

HFF 3 var på en tredjeplats och skuggade ESK 2 & FCA när våren var över och jag trodde dem skulle bli kvar där. Så fel jag hade. Två omgångar kvar och man kan som bäst stanna på en 4:e plats.

ESK 2 som uttalat skall vara med och kriga om seriesegern var också tabelletta när serien tog sommaruppehåll, 1 poäng före FCA 2 och 4 för HFF 3, men då med en match mer spelad. Trodde att dem skulle vara med och kriga om avancemang hela vägen, men så blev det inte. FCA är klara seriesegrar och ESK får istället kriga med Rosersberg om andra platsen. Med två omgångar kvar att spela så skiljer en poäng. ESK tar fullpott, men mer tveksamt om Rosers gör det?

Åsunda var tabelljumbo med endast en poäng på kontot, men har spelat upp sig och har lämnat över den platsen med två omgångar kvar, kan ta en placering till om man tar full pott.

Qasim Nazari leder seriens skytteliga med 19 mål före tvåan Willy Wickman på 17.

Herrar div.8 >>>

Simma Lugnt!


Anders Löfgren

2 Responses to Femman-sexan-sjuan-åttan!

Lämna ett svar