Fem tips för att bli bättre på sportsbetting

Sports Betting, Spelande, Idrott, Spela, Konkurrens

Oavsett om du gillar att betta på Allsvenskan, SHL eller lokala sportlag i Håbo och Enköping är principen likadan.

För att lyckas med sportsbetting krävs det information, analyser och strategi. Det är många som vill betta, men det är inte alla som lyckas. Med följande tips kan du öka dina chanser att satsa på rätt resultat och bli en vinnare inom sportsbetting.

Läs på ordentligt

Du vinner mycket genom att läsa på och lyssna på andra. Hur ser till exempel spelschemat ut och hur är skadeläget samt formen på laget? Underskatta aldrig statistik och fakta, för inom sportsbetting väger kunskap tungt och ger dig en stor fördel när du ska förutspå resultat. Ta del av info om betting och läs på om lagen som du är intresserad av.

Förstå vad spelvärde är

Att förstå begreppet spelvärde är a och o inom sportsbetting. Du ska alltid utgå från 100 procent och göra den procentuella värderingen av de olika utfallen. Ett exempel: Färjestad spelar hemma mot Frölunda och dina uträkningar visar 60-20-20 på marknaden 1×2. Färjestad kan backas med oddset 2.10. Genom att dela 100/2.10 får du 48 procent, medan du själv har bedömt det till 60 procent. Det innebär att det finns en positiv differens på tolv procentenheter vilket är ett bra spelvärde på Färjestad. Om du hade bedömt Färjestads chans till 45 % hade det krävts minst 2.22 i odds. Kort sagt är det därför inget spelvärde i 2.10.

Det är viktigt att vara självkritisk när det kommer till spelvärde. Är det alldeles för bra bör du kolla en extra gång, för du kan ha missat något som marknaden tar mer eller mindre hänsyn till.

Utveckla en strategi för insatser

Spela aldrig mer än fem procent av pengarna som finns på ditt spelkonto. Det är en tumregel som fungerar lika bra på Wall Street som hos bookmakers. Du ska även anpassa risknivån efter avkastningen som du förväntar dig på sporten/ligan. Tre procent kan passa på en liga, men där du inte har samma fördel gentemot marknaden bör du nöja dig med en procent.

För statistik för trader och spel

Framgångsrika börsmäklare och sportsbettare skriver alltid ner sina trader och spel för att lära sig av sina misstag och för att se mönster. Genom att föra statistik kan du se direkt vad som fungerar och vad som inte gör det. Kortsiktig statistik är inte lika intressant som statistik för en längre tid, eftersom det krävs ett stort underlag för att dra korrekta slutsatser. Skriv därför ner alla trader och spel under en längre period och lär dig hur du kan analysera statistiken på rätt sätt hitta en inriktning.

Lämna ett svar