Fegt & andefattigt!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK gav sig inte själva chansen hemma mot Stenhagens KK i Herrtreans 13:e omgång.

Det blev en minst sagt märklig match när EIBK tog emot SKK hemma i Herrtrean. Under den första kvarten såg hemmalaget ut som klara vinnare med ett stundtals bländande spel som var tempostarkt och fantasirikt.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det startade verkligen bra, men vad som sedan händer har jag ingen förklaring till, suckar en besviken EIBK-tränare Andreas Olofsson.

EIBK rivstartar matchen med att ta ledningen redan efter 1,06 spelat. Efter ett bra återtag av bollen offensivt kan Emil Ramström i slottet trycka in 1-0 bakom en chanslös Joel Andersson i SKK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar förvisso bara 10 sekunder för gästernas att kvittera genom Erik Jägare och ta ledningen genom Björn Aspelind med 3,34 spelat, men sedan var det bara ett lag på banan.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK monterar fullständigt ned SKK defensiven med ett spel som håller hög klass och med 6,38 spelet kommer en blixtrande omställning där Simon Äng hittar Linus Sjöquist som pangar upp bollen i taket till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan var det dags för Albin Pettersson att kliva in i handlingen. Med två snabba mål så är det ledning med 4-2 för hemmalaget och full kontroll på händelserna i matchen då knappa 14 minuter är spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle gå över! EIBK börjar nu spela karusellbandy och det straffar ett smart spelande SKK som på 25 sekunder reducerar och kvitterar till 4-4 efter två mål av Henrik Bosell-Olsson.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av första perioden var EIBK tvungna att byta målvakt pga skada och in kom Henrik Carlström som redan efter 40 sekunder spelat av mellanakten fick släppa in 4-5 mellanbenen efter ett skott från egen planhalva av Pontus Aspelind.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK tappar nu allt som kan kallas tempo i spelet som blir andefattigt och bollen rullas runt och runt sargen utan att någon tar ett initiativ. 1 gång i perioden så blixtrar hemmalaget till och höjer tempot och då ringer det omgående. En omställning resulterar efter att Jonathan Piispanen hittat Simon Äng som trycker in 5-5.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden går dock klart till gästerna efter att hemmalaget somnat om, men en storspelande Carlström ser till att det fortsatt är 5-5 inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Det är fortsatt SKK som dominerar tillställningen inledningsvis och med 4,07 spelat så är det nog många med mig som tror på 5-6 då Henrik Bosell-Olsson serveras öppet mål, men avslutet går över.

EIBK drar sedan på sig en kostsam utvisning. Efter bra spela och 23 sekunder i spelat fem mot fyra trycker Erik Jägare in en retur till 5-6 för SKK. När sedan Aron Berglund gör 5-7 dryga minuten senare tar EIBK en välbehövlig timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Den blir dock ganska effektlös. EIBK fortsätter att spela karusellbandy där ingen vågar ta sig in på mål eller utmana för att slå sin bevakare vilket gör det plätt lätt för SKK att försvara mot de höstlöv hemmalaget kastar på mot mål.

Foto: Kent Lundqvist

Med 4,37 kvar att spela av matchen visar SKK hur man skall och bör göra. Ett rakt och trovärdigt spel mot hemmalagets mål resulterar i att Henrik Bosell-Olsson kan fastställa slutresultatet till 5-8 med sitt tredje mål i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Surt såklart att förlora när vi över en tid ändå spelet bra innebandy och visat att vi kan, det här var inte bra alls! Allt vi talade om var att vi ville få in bollen på mål och jobba därifrån och att vi skulle spela tight defensivt och inte bjuda på ytor, inget fungerade – tyvärr, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Stenhagens KK 5-8 (4-4,1-1,0-3)

Skott: 21-33 (11-4,7-1,3-3)

Målen,
Period 1: 1-0 (01:06) Emil Ramström, 1-1 (01:16) Erik Jägare, 1-2 (03:34) Björn Aspelind, 2-2 (06:38) Linus Sjöquist, 3-2 (11:04) Albin Pettersson, 4-2 (13:56) Albin Pettersson, 4-3 (17:12) Henrik Bosell-Olsson, 4-4 (17:37) Henrik Bosell-Olsson.
Period 2: 4-5 (20:44) Pontus Aspelind, 5-5 (29:47) Simon Äng.
Period 3: 5-6 (46:07) Erik Jägare, 5-7 (47:20) Aron Berglund, 5-8 (55:23) Henrik Bosell-Olsson.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 75

Spelarbetyg EIBK:

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar