FBK tror på en bra säsong.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK kommer till premiär och en ny säsong med ett nytt lag.

– Vi är många nya och vi får ha tålamod med bygget av laget, men jag har en bra känsla inför kommande säsong i dagens premiär, säger FBK-tränaren Karwan Zarifnejad

Foto: Kent Lundqvist

Att FBK börjar att få fason på spelet är ingen överraskning för FBK-tränaren.

– Vi gör en bra träningsmatch här i veckan och fick med oss många positiva svar i spelet. Det är klart att det blir förändring i spelet med så många nya, men så här långt är känslan bra och att alla spelarna som är på plats verkligen tagit till sig spelidén och att man är på det klara med vad som förväntas nu när det drar igång.

Foto: Kent Lundqvist

Truppen är ”som sagt” ny och det finns såklart en hel del att jobba med som grupp.

– Det är en ambitiös grupp med många spelare som verkligen vill vidare i sin utveckling. Det bäddar för bra träningar och en bra energi i det vi skall och vill göra. Vi vill spela med mycket energi och föra spelet så mycket det går båda med och utan boll.

Foto: Kent Lundqvist

Vad det gäller förväntningar på resultat denna säsong råder en viss osäkerhet.

– Det är svårt att säga då man vet väldigt lite om våra motståndare i serien. Vi får helt enkelt fokusera på vårt eget och försöka göra det vi skall på planen så hoppas jag att resultaten kommer.

Foto: Kent Lundqvist

Premiären ser ut att kunna bli en spännande utmaning för nykomlingen.

– IFK Uppsala är som vi ett lag som vill vara förande i spelet så här kommer det att bli en tuff kamp om vilka som vinner det slaget. Jag hoppas att vi kan vara så pass bestämda i matchen att det blir vi som håller i taktpinnen, men jag vet att det kommer bli tufft mot ett förmodat välutbildat lag.

Foto: Kent Lundqvist

Är du nöjd med vad du har i truppen och vad säger du om val av spelare som startar.

– Jag är mycket nöjd och jag vet att jag kommer ställa ett bra lag på benen i dag som är redo att göra jobbet som krävs, avslutar FBK-tränaren.

Match: Fanna BK vs IFK Uppsala på Fanna IP 18:00

ett helt nytt lag.

Lämna ett svar