FBK tog poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Damfyran: Fanna BK tog säsongens första poäng hemma mot obesegrade Skuttunge SK.

– Ja, det vart en poäng denna gång. Men jag tycker definitivt var värda alla tre poängen, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

Det var ett taggat och nollat FBK som spelade hemma mot ett SSK som inte förlorat denna säsong. Det startar dock illa då gästerna tar ledningen med 1-0 Tilde Rylander i den 11:e minuten.

FBK skulle komma tillbaka innan halvtidsvilan och det tack vare Louise Görling som kvitterar i den 35:e minuten och ser till att hemmalaget tar ledningen med 2-1 två minuter senare. Det resultatet stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsätter FBK att skapa och har lägen att avgöra matchen, men i stället är det gästerna som gör det enda målet under de sista 45 minuterna när Rylander fastställer slutresultatet till 2-2.

– Vi spelar riktigt bra och dominerar stora delar av matchen. Vi skapar mängder av chanser men deras målvakt räddar dem, gång på gång. Vi har spelat tre riktigt bra matcher men bara skrapat ihop en poäng hittills, berättar Norell som avslutar:

– Vi får hoppas att det lossnar rent målmässigt också. Men nu är poängnollan spräckt och det är bara jobba vidare. Vi har de två kommande matcherna tufft motstånd i form av ettan och tvåan i serien. Men som vi spelat nu så hoppas jag på att knipa några poäng.

Fanna BK – Skuttunge SK 2-2 (2-1)

Målen:  0-1 (11) Tilde Rylander, 1-1 (35) Louise Görling, 2-1 (37) Louise Görling, 2-2 (69) Tilde Rylander.

Varningar: 1-1

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar