FBK tog en viktig trepoängare.

Foto: Kent Lundqvist

Damfyran: Fanna BK var numret större i allt och kunde tillslut vinna komfortabelt hemma mot Bälinge IF.

Det startade dock olyckligt fr FBK hemma mot BIF. I den sjunde matchminuten så gör gästernas Agnes Björnström 0-1.

FBK skulle komma tillbaka med besked. Emma Carlsson kvitterar tre minuter senare och ganska omgående så var det ledning för hemmalaget efter att Linn Taxén förvaltat en straff.

Det var en ledning som stod sig länge och väl. Men med dryga timmen spelad så släpper FBK in gästerna i matchen igen då Björnström kan kvittera till 2-2.

Då var det dags för Carlsson igen. Hon kan ju inte vara sämre så hon gör sitt anda mål i matchen vilket ger förnyad ledning för hemmalaget.

Nu blev det islossning för FBK som gör 4-2 genom Tilde Unosson och 5-2 genom Louise Görling innan Ronja Sundell fastställer slutresultatet till 6-2.

Segern betyder att FBK nu är på ganska säkermark gällande ett nytt kontrakt i damfyran med tre omgångar kvar att spela.

– Det var ganska jämt första 15 minuterna sedan tar vi över matchen. De tar ledningen med 0-1 och gör 2-2 , men tjejerna låter sig inte påverkas av detta utan maler på i 90 minuter och nu får vi utdelning på de chanser vi skapar.  Vi har visat under hösten att vi inte bara gör bra matcher…nu tar vi poäng också, säger FBK-tränaren Henrik Norell.

Fanna BK – Bälinge IF 2 6-2 (2-1)

Målen: 0-1 (7) Agnes Björntröm, 1-1 (10) Emma Carlsson, 2-1 (17) Linn Taxén, 2-2 (61) Agnes Björnström, 3-2 (68) Emma Carlsson, 4-2 (70) Tilde Unosson, 5-2 (78) Louise Görling, 6-2 (89) Ronja Sundell.

Varningar: 0-0

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar