FBK tappade och föll i premiären!

Tveksamt agerande av FBK som föll i premiären. Foto: Anders Löfgren

Fanna BK svarade för en blek insats när man spelade premiär hemma mot det tippade topplaget GoIF Kåre.

Redan från start var det påtagligt att FBK skulle få en jobbig eftermiddag i solen på Fanna IP då gästerna tog kommandot omgående. Hemmalaget såg skärrade ut och var inte alls på tå i matchen vilket gav ett stort spelövertag för gästerna.

Foto: Anders Löfgren

Det skapades också chanser för GoIF som hittade in i offensivbox ganska enkelt och de flesta gångerna behövde faktiskt inte gästerna vara speciellt bra för att kunna hota FBK.

Foto: Anders Löfgren

– Jag vet inte alls vad det var med killarna? Allt fanns för att kunna vara laddade och taggade för att göra en bra insats, hemmaplan, bra väder och en efterlängtad premiär, säger tränare Göran Westerberg.

Trots det stora spelövertaget för GoIF så kom laget inte närmare ett mål än en klockren träff i ribban på en andraboll av Robert Roles Appelquist. Istället var det hemmalaget som tog ledningen med 1-0 med dryga halvtimmen spelad. En av få snabba omställning resulterade i att Markus Thorell vänder bort sin bevakare och iskallt överlistar Michael Martin i GoIF målet.

Foto: Anders Löfgren

– Skönt såklart att vara i ledning med 1-0 även om spelet inte talade för det. Jag ställde ganska snabbt om laget för att få mer folk och stöd centralt i banan och jag hoppas det kan ge resultat även här i andra halvlek, säger Westerberg.

Så blev det inte, istället så sjönk FBK ihop och bjöd bort bollen helt oprovocerat gång efter annan i känsliga lägen vilket också kostar med fem minuter in i halvleken då Michael Johansson kvitterar till 1-1.

Foto: Anders Löfgren

Det skulle komma mer. Med dryga timmen spelad så får vi se ett nytt tveksamt agerande i defensiven med boll av FBK som ger gästernas Petter Andersson bollen och han får helt utan press vända om och prickskjuta in 1-2 bakom en chanslös Hampus Andersson i FBK målet.

Foto: Anders Löfgren

Nu var det slut på intresse och insats i hemmalaget som får se GoIF göra både 1-3 och 1-4 innan matchen är slut.

– Jag är såklart inte alls nöjd med hur vi genomför den här matchen, visst GoIF är det bra lag men man kan alltid göra insatsen och det gjorde vi inte idag, tyvärr, avslutar Westerberg.

Fanna BK – GoIF Kåre 1-4 (1-0)

Målen: 1-0 (31) Markus Thorell, 1-1 (50) Michael Johansson, 1-2 (61) Petter Andersson, 1-3 (70) Daniel Lindgren Zachrison, 1-4 (77) Petter Andersson.

Varningar FBK: Rami Abbas.

Publik: 50

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar