FBK studsade tillbaka!

Stefan Jansson målskytt mot IFK. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK som svarade för en blek insats i premiär hemma mot det tippade topplaget GoIF Kåre studsade tillbaka i andra omgången borta mot IFK Uppsala i herrfyran.

– Vi hade en klar bild av hur vi ville hantera den här matchen med hänsyn taget från den håglösa premiären och vad som väntade i den här matchen mot ett spelskickligt IFK, killarna svarade upp mycket bra, berättar tränare Göran Westerberg.

FBK ställdes som väntat mot ett spelskickligt och skolat IFK och valde att spela med en centrerad uppställning i spelet utan boll ville ställa om på snabbt på vunnen boll. Det var också nära att det gav utdelning i den 10:e matchminuten då Jonas Hagman har ett friläge som ha tyvärr missar.

Det skulle dock ge utdelning i spelet med 20 minuter spelat av matchen då Jakob Smedlof vinner boll och hittar Stefan Jansson som med ett kliniskt avslut gör 0-1.

– Vi spelar så bra och tar också betalt på ett bra sätt. Resterande av halvleken stänger vi fortsatt ned IFK offensiven som tvingas spela runt och i den 39:e minuten så har Hagman en ny jättechans att utöka vår ledning, med öppet mål får han tyvärr för mycket fot under bollen som går över mål, berättar Göran.

En olycka kommer sällan ensam, brukar man säga och så var det här. I stället för 0-2 så kommer en snabb inspark och 1-1.

– Det var ändå ganska lugnt i laget och vi kände att vi hade bra koll på IFK efter 45 minuter spelat. Klart killarna var trötta, men det skall man vara när man spelar mot ett lag som har ett stort bollinnehav, menar Göran.

I den andra halvleken fortsätter FBK att spela både smart och bra och har också chanser att avgöra, men den stora chansen får hemmalaget.

– Ja det är fortsatt bra och killarna jobbar på i andra halvlek, vi skapar inte lika många chanser som i den första men kunde ha avgjort. Poängen kändes riktigt säker med tanke på att IGFK inte skapade någonting offensivt, men på stopptid var det nära på en fastsituation då dem har ett skott som troligen gått i mål på en andra boll, men avslutet tar på en av deras egna spelare och går över. Så sammantaget skall vi vara nöjda med poängen och att vi studsade tillbaka efter den svaga premiären, men det var ändå med mersmak, summerar Göran.

IFK Uppsala – Fanna BK 1-1 (1-1)

Målen: 0-1 (20) Stefan Jansson, 1-1 (41) Robin Nguyen.

Varningar FBK: Ludwig Taxén, William Thuuri.

Publik: 72

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar