FBK straffad ÖIF i cupen!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK var numret större i allt när laget vann cupmatchen mot Örsundsbro IF.

Det blev en ganska väntad matchbild när FBK och ÖIF drabbade samman i Cupen. FBK som mönstrade en mycket stark elva mot ett ÖIF som trots starka nyförvärv fick slita ont.

Foto: Kent Lundqvist

Det var mycket boll på FBK som också ganska tidigt fick hål på ÖIF. Det var en spelsugen Patrik Klaman som rann igenom och tryckte in 1-0 med knappt kvarten spelad. Målskytten fick ganska omgående lämna matchen med skada.

– Ingen fara, fick en smäll på foten i samband med en närkamp och tån är svullen, berättar Klaman.

Foto: Kent Lundqvist

Det var sedan fortsatt mycket boll på FBK men ÖIF stack upp då och då med kontringar. Mitt i en sådan så åker ÖIF själva på en kontring som slutar med att gästernas målvakt – Johan Törnlund svarar för en frilägesräddning, men rensningen går rakt på egen målvakt i mål till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF tar sedan en av sina fyra bonusstraffar, men Daniel Kjöraas slår den i insidan av stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

FBK gör ganska omgående även 3-0 genom Michael Honorato och då tvingas ÖIF ta en ny bonusstraff för att skaka liv i matchen igen och den sätter Leonard Levenhagen till 1-3 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så blir FBK dominansen om möjligt ännu större. När sedan Michael Honorato gör 4-1 och 5-1 inom loppet av två minuter med dryga timmen spelad var matchen över.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF har hela tre straffar i halvleken, men hemmalagets målvakt – Viktor Silén räddar alla tre vilket gör att matchen slutar med en 5-1 hemmaseger.

Foto: Kent Lundqvist

– Det har väl hänt att man tagit så har tagit så här många straffar när man var pojklagsspelare, men aldrig på senior nivå, skrattar en nöjd Silén. Vi är det bättre laget och vinner rättvist även om ÖIF står upp bra efter deras förutsättningar.

– Inte mycket att säga om, men vi skall sätta våra straffar, skrattar en inte allt för nedslagen ÖIF-tränare Göran Westerberg. Vi visste ju om att det skulle bli tufft och det är kanske inte den här matchbilden vi behöver träna på inför seriestarten, men nyttigt.

Fanna BK – Örsundsbro IF 5-1 (3-1)

Målen: 1-0 (13) Patrik Klaman, 2-0 (26) Självmål, 3-0 (36) Michael Honorato, 3-1 (37) Leonard Levenhagen, 4-1 (61) Michael Honorato, 5-1 (63) Michael Honorato.

Varningar: 1-3
Publik: 50

Spelarbetyg:


Micke Bodin ÖIF


Markus Thorell FBK


Viktor Silén FBK

Lämna ett svar